Home » My happy life maart 2022
paasknutsels

My happy life maart 2022

Het is eindelijk lente! En wat hebben we al van heel wat mooie zonnige dagen mogen genieten afgelopen maand! Het leven ziet er zoveel zonniger uit wanneer de zon schijnt (ja duh!). Je snapt wat ik bedoel toch? Ik rondde mijn behandelingen rond borstkanker af, en de blogactiviteiten beginnen langzamerhand weer op stoom te komen. Dit was My happy life maart 2022!

My happy life maart 2022

My happy life maart 2022

De maand begon top met een heerlijk dagje Amsterdam met Bodhi. Een traditie die wij altijd deden in de voorjaars- en/of herfstvakantie maar die – door corona – alweer twee jaar geleden plaatsgevonden had. We hebben genoten, van de tijd met elkaar,  het shoppen (de Lego winkel daar is fantastisch!) maar vooral van het eten. De teleurstelling dat onze vaste sushi-zaak gesloten was ivm onderbezetting werd gelukkig snel omgezet tot vreugde bij het vinden van een nieuwe hotspot: bij Shisho op het Rembrandtplein hebben we echt heerlijk sushi gegeten.

My happy life maart 2022

En toe voor het eerst een bubble tea gedronken! Niet echt mijn ding maar was hier wel heel nieuwsgierig naar.

eggs benedict

Ik was deze maand alweer druk met het maken van paasrecepten. Altijd vooruit werken in dit beroep! Dit zijn eggs Benedict, zo ontzettend lekker!

My happy life maart 2022

Minder leuk was het feit dat op een ochtend één van ons Agapornis stelletje, Coco, dood in de kooi lag. In augustus hebben we ze alweer 12 jaar, dus dat is al best oud. Zaza was de eerste dagen echt van slag maar het lijkt nu wel goed met haar te gaan. We laten haar wat vaker vrij en verwennen haar extra. Ze is dol op pasta!

Madestein restaurant

Wat ik deze maand heel veel deed: lunchen met vrienden! Ik lunchte o.a. bij Club Vers met oud-collega’s Brigit en Edith en aan het water bij Madestein restaurant mijn buurvrouw Trudy at ik deze zalige tonijn tartaar. Ik denk dat ik iedere week wel 2-3 keer uit eten ben geweest, voor lunch of diner. Love it! Maar ik moet zeggen dat ik wel steeds meer schrik van de prijzen in de horeca! Het lijkt wel of de glazen wijn steeds kleiner en de prijs steeds hoger wordt.

Sneakers

Ik shopte leuke kleding en sneakers, en we kochten kaartjes voor een greatest hits concert van The Pet Shop Boys in juni! Eindelijk weer eens naar een concert. Nu al zin in.

Wijn certificaat

Reuze trots zijn we op Bodhi die – zonder ooit nog maar een slok te hebben gedronken – zijn eerste wijnvignet SDEN-1 al in the pocket heeft. Kind van zijn moeder hè.

Bonbons

Ik bracht nog een bezoek aan de oncoloog (en trakteerde mijzelf daarna op deze heerlijke Leonidas bonbons) en ik rondde de week bestralingen af. Ik moest hiervoor iedere dag naar Delft op en neer, en werd gelukkig steeds gereden door ofwel Peter ofwel lieve vrienden. Mijn dank is groot! Ik ben nu ‘klaar’ en dat is best een gek gevoel. Lichamelijk gaat het goed met me, mentaal moet ik nog wel wat dingetjes verwerken. Ik schreef er een blog over.

High tea

Neef Nick en nicht Lara waren beide jarig in maart en vierden het met een high tea. Alles was zelfgemaakt en smaakte verrukkelijk! 

Comic Con

Na twee jaar uitstel door Corona konden we eindelijk weer naar Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is heerlijk om Bodhi daar zo van te zien genieten.

De laatste week van maart had Bodhi weer praktijkweek. Omdat hij was ingeroosterd in de keuken voor de lunch van restaurant Imagine ging ik samen met mijn ouders voor een 3-gangen lunch om Bodhi even in actie te zien in de keuken. We hebben echt fantastisch lekker gegeten, en dat voor € 11,50 p.p. Een aanrader, en dat zeg ik niet omdat ik bevooroordeeld ben!

Donna - carpaccio

Bloguitjes

Nu Corona grotendeels voorbij lijkt worden de agenda’s weer langzaam gevuld met leuke bloguitjes. Zo mocht ik met Peter en Bodhi komen eten bij Cucina en Bar Donna, een hele fijne nieuwe Italiaan!

Prinses theater

Met Priya ging ik naar de opening van het Prinses Theater in Rotterdam, een waar spektakel met een dinershow. 

Poke Perfect

Met een oud collega ging ik gezellig op uitnodiging lunchen bij Poké Perfect in het centrum. Een goedgevulde poké bowl met zalm en avocado en goed gezelschap, wat wil je nog meer?

Starboard Boats blogboot

Ook mocht ik weer eens meevaren met de blogboot van Marstyle. Zij organiseert dit leuke event meerdere malen per jaar, met steeds een ander thema. Dit keer was het thema ‘Tasty’. Op de luxe boten van Starboard Boats door de grachten varen, drankje en hapje erbij en luisteren naar de presentaties van diverse mooie merken. Klinkt goed toch? We kregen een gember-kurkuma spotje van Paulie’s Ginger Een heerlijk alcoholvrij alternatief maar ook het ideale shotje om ’s morgens goed wakker te worden. De heren van Roodbonterkaas lieten ons proeven van de kaas die enkel gemaakt wordt van de extra romige melk van Roodbonter koeien. En of de kaas romig is! Dat proef je vooral goed bij Jonkie, een jonge kaas van vijf weken oud. Er is ook nog een milde, pittige en outje te krijgen, allemaal even lekker. In de storelocator op de site kun je zien welke kaaswinkel bij jou in de buurt Roodbonterkaas verkoopt.

En die kaas serveer je natuurlijk op de schattige plankjes van Fantt (in beuken of in eiken hout). En 10% van de winst schenkt Fantt jaarlijks aan het olifantenprogramma van WWF. Je kunt de boten van StarBoard ook huren voor een privé boottocht in Amsterdam!

Just vegan

Was de goodiebag door de kaas al niet zwaar genoeg, de koekenpan van Just Vegan maakte ‘m helemaal zwaar. Maar wat een mooie en degelijke pan, die bovendien een plantaardige keramische antiaanbaklaag heeft. De coating is gemaakt van een mengsel van avocado-olie en water en vormt een natuurlijke microfilm dat zorgt voor een uniek antiaanbakeffect. Bovendien is de coating vrij van Teflon en andere chemische stoffen. Je koopt de pannen van Just Vegan bij Orangeshop.eu

Brabantia

Op de laatste dag van de maand had ik zelfs twee events op één dag. Het begon in de ochtend, het Brabantia event in een prachtige villa in Badhoevedorp. Daar werd de prachtige spring-summer collectie gepresenteerd.

Het event was rond 13.00 uur afgelopen en om 18.00 uur zou ik een volgend event in Amsterdam hebben. De tussentijd uiterst aangenaam doorgebracht met Heidi in een gezellige wijnbar in Badhoevedorp en daarna met Claudia eerst met gebakjes en cappuccino in het Tiramisu Café in Amsterdam-Zuid en vervolgens aan de wijntjes en nacho’s in IJver in Noord. Snel met de pont over om mij om zes uur te melden in de skylounge op de 11e verdieping van het Double Tree by Hilton hotel. Daar vond de perspresentatie plaats van de regio Salzburgerland, onder genot van een heerlijk diner. Goede gesprekken gevoerd voor mogelijke persreizen dus wordt vast vervolgd. Tegen middernacht was ik weer thuis en rolde ik in mijn bedje. Maart was druk maar gezellig!

Guinness bier

Blogpost

Voor St. Patrick’s Day ontving ik dit pakket van Guinness. Bodhi moest voor school nog een vlog maken over bier, dus dat kwam goed van pas! Ook ontving ik twee hele mooie kookboeken: Wereldwijd Borreltijd (waaruit ik deze lente-uipannenkoekjes maakte) en het kookboek van Wagamama. Recept en review volgt!

foodfoto's in de keuken

Ik mocht een aantal producten op plexiglas bestellen, waaronder deze foto die ik in Portugal maakte van gekonfijte pruimen. Ook kreeg ik nog een doos met vier nieuwe Tony Chocolonely repen en een mooi scheermesje.

Bloemen op balkon

My happy life april 2022

April belooft een mega drukke maand te worden! Met hopelijk meer van die fijne zonnige dagen (en geen sneeuw meer graag!). De agenda is al goedgevuld en daar komt vast en zeker nog meer bij. Keuzes maken dus. Ik probeer mijn energieniveau een beetje in balans te houden door ook rustdagen tussendoor in te plannen. Ik ben in januari terug gegaan naar 3 blogs in de week (ipv 4) en dat houd ik er ook lekker in. Op de planning voor april staan o.a. events van het Duits Verkeersbureau, ontbijt bij de Yoghurt Barn, een barbecue party van Boretti, een persreis naar Giethoorn, een dagje Yerseke en lunchen in de Euromast.

Paas meringue

Op tweede Paasdag heb ik mijn familie uitgenodigd voor een lekkere paasbruch, ben al druk met bedenken wat ik daarvoor allemaal ga maken. Ik heb er zin in! 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*