Tijdens onze twee reizen door India kwamen we regelmatig in gebieden waar enkel vegetarisch werd gegeten. Tot grote teleurstelling van mijn man, die graag een stukje vlees mag eten. Groot was onze verrassing dan ook dat we eigenlijk iedere dag ontzettend goed aten, zonder dat daar een dier voor geslacht moest worden. Zoals deze gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes.
Bloemkoolsnack
In de tuin van ons hotel zaten we na een lange stoffige en warme dag vaak nog even een biertje te drinken. Of eigenlijk moet ik zeggen een ‘special tea’, want ook alchohol mocht in de islamtische delen van het land vaak niet geschonken worden. Die kregen we dan toch (als we vroegen om ‘special tea’), maar dan geserveerd in een theepot, inclusief porseleinen theekopjes. En om te snacken kregen we dan overheerlijke gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes. In een soort spicy beignetdeegje. Echt heel erg lekker!
Mijn versie van de gefrituurde bloemkoolroosjes
Ik vind ik het altijd leuk om gerechten die ik elders heb gegeten zo goed mogelijk na te maken. En dat is in het geval van deze gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes best goed gelukt. We eten ze graag, als snack of als bijgerecht bij het avondeten. Ik serveer er meestal een frisse yoghurt-mango dip bij. Bombay beignets hebben wij ze gedoopt, een leuke naam voor een heerlijke snack! Je frituurvet wordt hier flink vies van trouwens. Je kunt ook overwegen de roosjes te bakken in een wok met zonnebloemolie. Probeer dan ook eens deze tempura van oesterzwam.
Bombay beignets – gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes

Gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes
Wat heb je nodig:
- Frituurpan
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool in roosjes
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 100 ml water
- 1 eetlepel Indiase currypasta b.v. Patak
- 10 gram verse koriander
Voor de yoghurt-mango dip:
- 2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mango chutney
Aan de slag!
- Maak van het zelfrijzend bakmeel, het ei en het water een glad beslagje. Voeg hier de currypasta aan toe en breng verder op smaak met zout en peper.100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 100 ml water, 1 eetlepel Indiase currypasta
- Hak of knip de korianderblaadjes fijn en voeg toe aan het beslag.10 gram verse koriander
- Verhit de frituurpan tot 175 graden (of verhit olie in een grote pan of wok). Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en bak ze goudbruin (ca. 3 minuten). Laat de gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes even uitlekken op keukenpapier.1/2 bloemkool
- Meng voor de dip de yoghurt met de mango chutney.2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt, 1 eetlepel mango chutney






dit is heerlijk!! ik heb het eens gemaakt, niet met deze kruiden maar andere en te lekker gewoon 😀 ik ga deze ook zeker proberen dus!!!
Lekker he, krijg ook meteen weer zin het te gaan maken!