Home » Omega 3 bommetje: salade met avocado en kabeljauwlever
Salade met avocado en kabeljauwlever

Omega 3 bommetje: salade met avocado en kabeljauwlever

In een tijdschrift las ik onlangs over kabeljauwlever, dat een ‘diervriendelijk alternatief’ voor ganzenlever werd genoemd. Daar moest ik meer over weten! Mijn zoektocht resulteerde uiteindelijk in deze heerlijke salade met avocado en kabeljauwlever.

Kabeljauwlever

Ik ben sowieso dol op de smaak van lever en dol op vis, dus 1+1 is in dit geval 3! Bovendien is kabeljauwlever supergezond, vooral door de hoge hoeveelheid aan omega-3 vetzuren. Je kunt kabeljauwlever o.a. krijgen van Princess, John West of Fish Thales. Alle drie zijn deze msc gecertificeerd en dus duurzaam gevangen.

Salade met avocado en kabeljauwlever

Omega-3

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. Je vindt de vetzuren in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het een beetje in vlees en groene bladgroente, maar vooral in (vette) vis en in schaal- en schelpdieren.

Avocado

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur, een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

Halve avocado bewaren

Als je de andere halve avocado wilt bewaren, dan kun je het beste de pit laten zitten. Dan voorkom je dat de vrucht bruin uitslaat. Ook kun je het vruchtvlees met citroensap besprenkelen. Ook dat gaat het oxidatieproces tegen. Ben je een grote eter? Gebruik dan gewoon de hele avocado. Of maak deze quesadilla met avocado en kaas!

Salade met avocado en kabeljauwlever

Salade met avocado en kabeljauwlever

Tja, een recept kan je het bijna niet noemen. Maar maak het vooral eens, het is heerlijk, snel klaar en gezond, dus de ideale lunch. Serveer eventueel met wat versgeroosterd brood of Turks brood.

Salade met avocado en kabeljauwlever

Salade met avocado en kabeljauwlever

Een echt omega-3 bommetje, deze heerlijke lunch salade!
Afdrukken Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 0,5 avocado
  • 1 blikje kabeljauwlever 120 gram
  • peper en zout

Aan de slag!

  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
    0,5 avocado
  • Meng dit met de inhoud van een blikje kabeljauwlever en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
    1 blikje kabeljauwlever, peper en zout
  • Eet (eventueel) met wat versgeroosterd brood of Turks brood.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*