Home » Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zo’n bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse – in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep als ‘cappuccino’ – met een laagje lobbig geklopte room – en een zelfgebakken soepstengel.

Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

Amuse-soepje

De soep komt dit keer gewoon uit een zak, kant-en-klaar. Uit het kerstassortiment van Lidl koos ik de voor de truffel-cantharellen soep (zak van ca. 500 ml). Een heerlijke romige soep met een uitgesproken truffelsmaak. Maar je kunt natuurlijk ook dit recept voor romige paddenstoelensoep gebruiken.

Serveer de soep in kleine amuseglazen (of borrelglaasjes). Schep op ieder soepje een lepel lobbig geklopte room. Serveer bij de soep een heerlijke zelfgebakken soepstengel. Deze kun je gemakkelijk al de dag tevoren bakken en in een luchtdicht blik bewaren.

Zelf soepstengels bakken

Zelf soepstengels bakken is helemaal niet moeilijk en ze smaken echt fantastisch lekker! En je kunt je qua smaakcombinaties helemaal uitleven. Ik gebruikte voor deze stengels een restje gemengde noten (cashews, macadamia’s en pecannoten), vers geraspte Parmezaanse kaas en verse oregano. Maar je kunt ook andere kaassoorten of gedroogde kruiden gebruiken.

Om het mijzelf helemaal gemakkelijk te maken gebruikte ik het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit deeg vind je in het koelvak en koop je vers en kant-en-klaar opgerold op een vel bladerdeeg. Openmaken, uitrollen op de bakplaat en decoreren maar! Uiteraard kun je ook velletjes diepvries bladerdeeg gebruiken.
Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel

 

Zelfgebakken soepstengel

Wat heb je nodig (ca. 16 soepstengels):

  • 1 pak Tante Fanny vers bladerdeeg of ca. vier velletjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 eierdooier, losgeklopt
  • klein handje noten, fijngehakt
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Paar takjes verse oregano of tijm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit op de bakplaat. Indien je gebruik maakt van vier velletjes diepvriesbladerdeeg, vorm dan een groot vierkant door de blaadjes iets te overlappen en lichtjes uit te rollen bij de naden.

Bestrijk de gehele deeglap met de losgeklopte eierdooier (met een kwastje of gewoon met je vingers). Bestrooi gelijkmatig met vers geraspte Parmezaanse kaas, de fijngehakte nootjes en de geriste oregano of tijm. Snijd in de lengte in ca. 8 repen en halveer deze in de breedte. Schuif in de voorwarmde oven en bak in ca. 15 minuten bruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.

4 Comments

  1. Wat lijkt me dat heerlijk

  2. Ziet er restaurant waardig uit !

  3. Dat vind ik nog eens een leuk compliment!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*