Home » Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Eendenborstfilet is wat mij betreft het ideale stukje kerstvlees! Bijzonder maar toch eenvoudig te bereiden, snel klaar en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Wat wil je nog meer? Oja, het smaakt ook nog een fantastisch lekker, mals met een lichtzoete smaak, en helemaal lekker als je het combineert met deze heerlijke marmelade van mandarijn.

Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Serveertip!

Serveer de eendenborstfilet bijvoorbeeld met een hasselbackgratin en regenboogwortels uit de oven.

Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 4 eendenborstfilets van ca. 150-200 gram per stuk
  • 4 eetlepels mandarijnenmarmelade (zelfgemaakt of uit een potje, sinaasappelmarmelade mag ook)
  • Zout en peper

Haal de eendenborstfilet tenminste een half uur van te voren uit de koelkast. Haal ze uit de verpakking, leg ze op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Snij de vetlaag van de eendenborst met een scherp mes horizontaal en verticaal in (tot op het vlees) zodat je een ruitpatroon krijgt (houdt een tussenruimte van ca. 1 cm. aan).

Verhit een grote koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de eendenborstfilets in de pan op de vetkant. Laat zo ca. 6 minuten braden zodat de vetlaag kan smelten en uitbakken. Beweeg af en toe over de bodem van de pan. Bestrooi met zout en peper. Keer de filets om en bak nog ca. 3 minuten aan de vleeskant. Het vlees mag lekker rosé zijn!

Neem uit vlees uit de pan, leg het op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat nog ca. 5 minuten rusten. Zo wordt het vlees mals en sappig.

Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer op een (voorverwarmd) bord met een eetlepel (mandarijnen)marmelade

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Doet me denken aan Zuid-Frankrijk, waar eendenborst met sinaasappelsaus veel gegeten wordt en ook heerlijk bereid wordt.
    Zelf heb ik het weleens geprobeerd om eendenborst te bereiden, maar dat wordt dan helaas toch nooit hetzelfde zoals het in Frankrijk gegeten wordt.
    Op één of andere manier krijg ik dat niet voor mekaar…

  2. Moet erg lekker, en ik hou van koken

    Jackline http://www.queenadress.co.uk

  3. Er kan eigenlijk vrij weinig mis gaan hoor! Maar sommige gerechten smaken nu eenmaal beter als je ze eet op een terras aan zee..:)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*