Home » Appelmeisjes bakken
Appelmeisjes

Appelmeisjes bakken

Op de koffie bij mijn ouders kreeg ik ze voor het eerst: appelmeisjes. Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gebakje voortreffelijk smaken kan! Ik laat je zien hoe super eenvoudig je deze heerlijke appelmeisjes bakken kan!

appelmeisjes

Bladerdeeg

Wil het helemaal goed doen, dan maak je het bladerdeeg zelf. Ik begin er niet aan! Gebruik je kant-en-klaar bladerdeeg uit de diepvries, kies dan wel voor roomboterbladerdeeg! Ook de amandelspijs kun je eventueel zelf maken. Ik gebruik kant-en-klare amandelspijs (Oetker). Voor dit recept heb je éénderde pakje nodig. Bewaar de rest luchtdicht in een bakje, dan blijft het heel lang goed.

appelmeisjes

Herkomst appelmeisjes

Ik heb niet kunnen ontdekken wat de herkomst van dit gebakje is. Vaak worden de Waddeneilanden genoemd, maar je kunt ze bij veel bakkers in het land kopen. Of gewoon lekker zelf maken! Voor de perfecte appelschijfjes kun je het beste een goede snijmachine gebruiken.

Appelmeisjes

Appelmeisjes

appelmeisjes

Appelmeisjes

Heerlijke gebakjes van roomboterbladerdeeg, amandelspijs, appel en abrikozenjam!
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 appel
  • 100 gram amandelspijs
  • 1/2 ei losgeklopt
  • suiker naar smaak
  • kaneelpoeder naar smaak
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en halveer ze.
  • Verkruimel de amandelspijs en meng met het ei.
  • Prik de bladerdeegplakjes in met een vork, laat de rand (ca. 0,5 cm) vrij.
  • Verdeel de amandelspijs over de bladerdeegplakjes.
  • Schil de appel en snijd de partjes in plakjes. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de amandelspijs. Bestrooi met suiker en kaneel naar smaak.
  • Bak de appelmeisjes in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.
  • Meng de abrikozenjam met een eetlepel water en verwarm ca. 30 seconden in de magnetron. Bestrijk de appelmeisje direct wanneer ze uit de oven komen met een bakkwastje ruim met de abrikozenjam.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.

Notities

De appelmeisjes zijn versgebakken het lekkerst, maar smaken ook de volgende dag nog wel prima.
Je kunt de amandelspijs zelf maken, of kopen in de winkel!
Delen op Facebook

Ook handig!

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Plaats het recept voor appelmeisjes nu op Pinterest:

Pinterest pin appelmeisjes

De blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Appelmeisjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*