Home » Pivoine Souveraine, jouw nieuwe favoriete zomergeur?
Pivoine Souveraine

Pivoine Souveraine, jouw nieuwe favoriete zomergeur?

Ik hou van niche parfums, exclusieve en luxe geuren, die niet zomaar overal verkrijgbaar zijn. Met een parfum druk je toch een beetje je eigen stempel toch? Mijn nieuwe favoriet voor de zomer is Pivoine Souveraine van Houbigant Paris.

Pivoine Souveraine

Pioenroos

Pivoine, ofwel pioenroos, vormt de basis van dit nieuwe parfum van het huis Houbigant Paris. De pioenroos komt oorspronkelijk uit Midden- en Oost-Azië, waar zij groeit in bossen en weiden. Aan het eind van de 18e eeuw werd deze roos in Europa geïntroduceerd en sindsdien door parfumeurs gewaardeerd vanwege haar geur. De pioenroos wordt ook wel de koningin van de bloemen genoemd

De pioenroos is het symbool van schoonheid en liefde op het eerste gezicht. Volgens de legende werd de mooie nimf Paeonia het hof gemaakt door de goden van Olympus. Haar schoonheid was zodanig dat ze Apollo’s aandacht trok en het liefde op het eerste gezicht was. Toen Paeonia zich realiseerde dat Aphrodite, godin van de liefde, naar haar keek, bloosde ze onmiddellijk en werd verlegen. Aphrodite, jaloers en boos, transformeerde de nimf in een bloem met duizend bloemblaadjes.

Pivoine Souveraine

Pivoine Souveraine

De neus ofwel bedenker van dit parfum, Celine Ellena, raakte voor deze geur geïnspireerd door een foto van een veld pioenrozen langs de kust van de Middellandse zee. “Een prachtig landschap, balancerend tussen structuur en chaos, verbinding en loslaten. Vereeuwigd aan het begin van de lente, wanneer het licht van de eerste uren van de dag puur is. Ik kon de rozen op de foto bijna ruiken!”

Celine kreeg direct het verlangen om de schoonheid van de bloemen te vangen in een geur die de tederheid van het iriserend licht vertaald dat door elk bloemblad filtert. Zij wilde een parfum creëren dat alle delicate nuances tussen roze en wit uitdrukt. Lichtgevend, melkachtig, fluwelig, romantisch, sereen, helder en geruststellend. Elegant van nature.

Voorgaande zomers ging ik voor mimosa en sinaasappelbloesem (ja ik ben een bloemig type), deze zomer ben ik helemaal verliefd op Pivoine Souverain!

Pivoine Souveraine

Het parfum

De parfum zit in een prachtige glazen fles. De geur van een parfum omschrijven is heel moeilijk. Onze taal heeft maar weinig abstracte termen voor geuren.

Traditionele parfums zijn opgebouwd uit drie noten, de zogenoemde topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten vervliegen het snelst, dan volgen de hartnoten en als langst blijven de basisnoten hangen.

De hoofdnoten van Pivoine Souveraine zijn roze peper en witte elemi (en etherische olie uit hars). In het hart van het parfum natuurlijk de pioenroos, roos en jasmijn. De basisnoten zijn musk, sandalhout en theeblaadjes.

Pivoine Souveraine is in Nederland te koop via Prestige Cosmetics Benelux bij geselecteerde exclusieve parfumeriezaken en kost €160 voor 100 ml eau de parfum. Voor meer info: petra@prestigecosmetics-benelux.nl

Volg Houbigant Paris en Prestige Cosmetics Benelux op instagram om altijd op de hoogte te blijven.

Ik heb dit parfum gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*