Home » Garnalensalade met knoflook
Garnalensalade met knoflook

Garnalensalade met knoflook

Bij Albert Heijn kocht ik regelmatig een bakje garnalensalade met knoflook van het eigen merk. Heerlijk op een broodje of toastje. Maar zoals wel vaker gebeurt met persoonlijke favorieten: die verdwijnen soms uit de schappen. Nou, dan maak ik het toch lekker zelf!

Garnalensalade met knoflook

Niet meer verkrijgbaar

Tien (!) jaar geleden schreef ik al een artikel over favoriete producten die van de één op andere dag niet meer verkrijgbaar waren.Zoals de knakworst met kaas, Pringles wasabi of Negenzoenen cappuccinosmaak. Die knakworst met kaas kwam in 2021 opeens weer terug (hoera)! Dat het onderwerp leeft zie je ook aan de reacties in een tweede artikel die ik schreef over verdwenen merken en producten in de supermarkt.

kokosgarnalen met mango chilisaus

Garnalen

Maar goed, garnalensalade met knoflook dus. Ik maakte ‘m wat frisser door de mayonaise te combineren met zure room. Dille zat niet in de salade van AH maar is wel een lekkere toevoeging. Hou je er niet van, laat het dan gewoon weg. Oh ja, dat mooie schaaltje komt uit de Royal Yerseke lijn van Pip Studio. Ik zou alles uit die lijn wel willen hebben! Ben je net als ik fan van garnalen? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij!

Garnalensalade met knoflook

Garnalensalade met knoflook

Garnalensalade met knoflook

Garnalensalade met knoflook

Een lekkere salade voor op brood
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: vis
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 schaaltje

Wat heb je nodig:

  • Knoflookpers

Ingrediënten

  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise of meer als je dat lekker vindt
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes verse dille

Aan de slag!

  • Roer de zure room los met de mayonaise.
    2 eetlepels zure room, 2 eetlepels mayonaise
  • Pers er een teentje knoflook boven uit en voeg de fijngehakte dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
    1 teentje knoflook, paar takjes verse dille
  • Doe er tot slot de garnalen bij en laat nog een half uurtje in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
    100 gram garnalen
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*