Pad thai met kip. Ik mocht deze maand koken van de blog Duizenden1dag. Komt die naam je bekend voor? Dat klopt, Martine stond onlangs nog in de rubriek Nostalgie en eten.Ik vind het iedere maand weer een feestje om op de aan jou toegewezen blog lekker te gaan rondneuzen en bepalen wat je deze maand eens zal gaan koken. Mijn oog viel al snel op de Pad thai met garnalen. Het favoriete gerecht van mijn zoontje als we uit eten gaan bij de Thai! Ik had het echter nog nooit zelf gemaakt. Shame on me! Omdat mijn man geen vis lust, besloot ik dit keer te gaan voor die andere populaire versie van dit Thaise gerecht: Pad thai met kip.
Thaise keuken
De Thaise keuken is sowieso – naast de Italiaanse – de favoriete keuken hier in huis. Ik heb mijn man tenslotte leren kennen in Thailand, dus dat is zo gek nog niet. De meeste ingrediënten voor dit gerecht kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt krijgen. En anders kun je (voor bijvoorbeeld tamarinde pasta en palmsuiker) het beste in de toko of Aziatische supermarkt terecht.
Meer recepten uit de Thaise keuken proberen?
Pad thai met kip

Pad thai met kip
Ingrediënten
- 250 gram kippendijfilet
- 1 1/2 eetlepel tamarinde pasta
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels palmsuiker
- 300 gram rijstnoedels
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 200 gram taugé
- 2 eieren losgeklopt
- 2 lente uitjes in dunne ringen
- 1 handje pinda's grofgehakt
- 1 handje koriander grofgehakt
Aan de slag!
- Snijd de kippendijen in stukjes.250 gram kippendijfilet
- Maak een sausje van de tamarinde pasta, de vissaus en de palmsuiker.1 1/2 eetlepel tamarinde pasta, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels palmsuiker
- Week de noedels 3 minuten in gekookt water zodat ze net beetgaar zijn. Spoel daarna af in een vergiet met koud water.300 gram rijstnoedels
- Snijd de knoflook en rode peper fijn.4 teentjes knoflook, 1 rode peper
- Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en peper kort. Voeg de kip toe en wok deze op hoog vuur gaar (ca. 5 minuten). Voeg de taugé toe en bak nog een halve minuut mee.1 eetlepel olie, 200 gram taugé
- Schep de kip en taugé naar de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep om tot een roerei-structuur ontstaat.2 eieren
- Voeg de noedels toe en schep de saus erdoor. Warm en roer nog even goed door.
- Bestrooi met de lente-ui, koriander en fijngehakte pinda’s en serveer.2 lente uitjes, 1 handje pinda's, 1 handje koriander






Lekker!!! Ga ik zelf ook snel weer eens maken.
Het ziet er heerlijk uit. Kun je dit ook met rijst maken? Ik hou namelijk niet meer van bami/ noodles. Xxxjes
Ja hoor, het originele recept is met noodles maar met rijst zal het ook uitstekend smaken!