Als ik toen ik jong was had geweten wat ik nu weet, was ik net als Charlotte Kleyn culinair historica geworden! Een beroep waarin je passie voor eten en geschiedenis samenkomt, wat wil je nog meer? Gelukkig deelt Charlotte die passie met mensen zoals ik in haar boek Trek, eten […]
Geschiedenis
Geschiedenis van beroemde gerechten #38: haagse hopjes en winegums
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 38 van de serie twee zoete lekkernijen: Haagse hopjes en winegums. Haagse hopje Haagse Hopjes zijn […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #37: M&M’s en Turks Fruit
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 36 van de serie twee zoete lekkernijen: M&M’s en Turks Fruit. M&M’s Heb je je ooit […]
Geschiedenis van het Nederlands geld
Nu we alweer sinds 2002 met de euro betalen, is het Nederlandse geld er niet bepaald ‘interessanter’ op geworden. Weg is het kleurrijke briefje van 50, de snip en de namen van munten als dubbeltje, stuiver en kwartje. Ik neem je mee in de geschiedenis van het Nederlands geld. Geschiedenis […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #36: Nutella en Worchestershire saus
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 36 van de serie: Nutella en Worchestershire saus. Nutella Nutella is een hazelnootpasta voor op brood, […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #35: pepermunt en Linzer torte
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 35 van de serie: pepermunt en Linzer torte. Pepermunt Wist je dat pepermuntjes vroeger vooral werden […]

