Home » Biefstuk tagliata salade
Biefstuk tagliata salade

Biefstuk tagliata salade

Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi!

Biefstuk tagliata salade

Alleen de beste ingrediënten

Iets wat in principe voor veel Italiaanse gerechten telt, is dat de basis simpel is maar je wel de allerbeste ingrediënten moet gebruiken. Dus bij voorkeur een lendebiefstuk of ossenhaas, echte Parmezaanse kaas en goede olijfolie. De zelfgemaakte dressing met rozemarijn en citroen maakt het geheel af. En ook niet onbelangrijk: het staat binnen een kwartier op tafel! Eet er eventueel wat verse ciabatta bij (ook lekker om in de dressing te dopen)!

Biefstuk tagliata salade

Zomerse salade

Deze biefstuk tagliata salade is het ideale zomerse gerecht wanneer je niet lang in de keuken wilt staan maar toch lekker wilt eten! Lekker buiten eten, op balkon of tuin, kan ik enorm van genieten!

Biefstuk tagliata salade

Biefstuk tagliata salade

Biefstuk tagliata salade

Een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade van biefstuk, rucola en Parmezaanse kaas.
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gemakkelijk, klassieker, snel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Biefstukken of ossehaas ca. 100 gram elk
  • 75 gram rucola
  • 1 eetlepel roomboter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Parmezaanse kaas in vlokken

Aan de slag!

  • Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep droog en bestrooi met peper en zout.
  • Laat de roomboter en 1 eetlepel olijfolie goed heet worden in de koekenpan. Bak de biefstukken in ca. 1 1/2 minuut per kant bruin van buiten maar nog rood van binnen. Leg op een snijplank en bedek met aluminiumfolie.
  • Rasp de helft van de citroenschil. Snijd de citroen doormidden. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Plet de teentjes knoflook en verwijder het schilletje.
  • Verwijder het bakvet uit de pan maar laat de eventuele aanbaksels zitten. Doe de overige 3 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de rozemarijn, citroenrasp en teentjes knoflook toe. Laat ca. 5 minuten op een heel laag vuur staan zodat de smaken zich ontwikkelen. Voeg er dan het sap van een halve citroen aan toe en giet door een metalen zeef in een schaaltje.
  • Verdeel de rucola over twee borden. Verdeel er de helft van de dressing over.
  • Snijd de biefstukken in dunne reepjes, verdeel over de borden rucola en verdeel hier de andere helft van de dressing over.
  • Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas vlokken.

Notities

Bestrooi eventueel nog met wat geroosterde pijnboompitten.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*