Home » 5 x activiteiten op La Palma
Activiteiten op La Palma - buggy tour

5 x activiteiten op La Palma

Afgelopen kerstvakantie bezochten we alweer voor de 8e keer ons favoriete eiland La Palma. En ook al komen we er dus vaker, toch ontdekken we iedere keer weer leuke nieuwe plekken. Ik zet een aantal leuke activiteiten op La Palma voor je op een rij!

Activiteiten op La Palma

Ziplinen in Puntagorda

Toen wij er afgelopen december waren was de zipline ivm oud en nieuw gesloten, dus deze activiteit moeten we bewaren voor een volgende keer. Buiten het seizoen kun je alleen op zaterdag en zondag ziplinen.

De zipline is te vinden in La Laguna (vlakbij Puntagorda) en ligt naast de weekend boerenmarkt (lees hier meer over in 10 x must see op La Palma). Een ritje kost € 25,00 over een lengte van 600 meter over een kloof van 662 meter diep.

Glazen uitzichtpunten 

Geen durfal? Naast de zipline zijn ook twee mooie glazen uitzichtpunten gebouwd die je een mooie blik geven in de diepte van de kloof Izcagua. Een leuk uitje in combinatie met de boerenmarkt op zaterdag en zondag.

Activiteiten op La Palma

Bezoekerscentrum Roque de los muchachos

Op het hoogste punt van La Palma, op de Roque de los muchachos, staat het gelijknamige bezoekerscentrum. Op een hoogte van 2426 meter leer je waarom juist hier de meest belangrijke telescopen ter wereld zijn geplaatst. Je leert er alles over het universum en over de streek Garafia waar het museum is gevestigd. Toegang is 15 euro. Koop je tegelijkertijd een kaartje voor het vulkaanmuseum Caños de Fuego in Las Manchas dan betaal je voor dat museum maar de helft van de entreeprijs (€ 4,00 ipv € 8,00). 

Bezoekerscentrum Caños de Fuego

De zogenaamde caños de fuego (vuur tunnels) zijn op deze plek ontstaan na de uitbarsting van de Vulkaan San Juan in 1949. In dit museum leer je alles over het ontstaan van deze tunnels (en bezoek je een deel van zo’n tunnel!). Ook is er aandacht voor de meest recente uitbarsting van de Cumbre Vieja in 2021.  Entree is € 8,00. Combikaarten met het bezoekerscentrum Roque de los muchachos en archeologisch park El Tendal in San Andrè y Sauces zijn voordeliger. 

Activiteiten op La Palma

Aan de overkant van het centrum is nog een mooi zwevend wandelpad aangelegd dat leidt naar een glazen uitzichtpunt en nog een tunnel, de Cueva de Las Palomas.

Activiteiten op La Palma - Buggy tour

Buggy tour

De indrukwekkende vulkanen van La Palma echt goed ontdekken? Ga dan mee met een 5 uur durende buggy tour langs de vulkanenroute. Je rijdt in een groep met gids zelf – in tweepersoons of vierpersoons buggies – naar de vulkanen Teneguia, San Antonio, Martin en San Juan. Een tweepersoon buggy kost € 159,00. Een familie van vier betaalt € 295,00.

Honger gekregen? Hier kun je op La Palma lekker uit eten! En lees ook over deze mooie wandelroutes op La Palma.
 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*