Home » 5 x leuke dingen doen op La Palma

5 x leuke dingen doen op La Palma

Afgelopen kerstvakantie bezochten we alweer voor de 9e keer ons favoriete eiland La Palma. En ook al komen we er dus vaker, toch ontdekken we iedere keer weer leuke nieuwe plekken. Ik zet wederom een aantal leuke activiteiten op La Palma voor je op een rij! 

Leuke dingen doen op La Palma!

Ik schreef al meerdere blogs over la Palma:

5x lekker uit eten op La Palma
10 x must see op La Palma
Wandelroutes op La Palma
Keuken van La Palma
5 x activiteiten op La Palma

Leuke dingen doen op La Palma

Walvissen en dolfijnen expeditie

Vanuit de haven van Tazacorte vertrekt twee keer per dag (10.30 en 14.00, maar check vooral even de actuele tijden) een boot van Ocean Explorer Whalewatching. Niet zomaar de zoveelste toeristenattractie, maar een verantwoorde manier om – met wat geluk – dolfijnen en walvissen te spotten. De regels zijn streng, er mogen bijvoorbeeld maar 3 boten tegelijk de zee op en het gebruik van sonar is verboden. De begeleiders aan boord zijn biologen die tevens data verzamelen over deze prachtige dieren. Ook bezoek je de Poris de Candelaria (Pirate Bay, zie verderop in deze blog), de Cueva Bonita en het nieuwe stuk eiland dat is ontstaan na de laatste vulkaan uitbarsting. Een kaartje kost 50 euro en daarvoor krijg je een boottocht van drie uur, gratis frisdrank en na de boottocht (na ca. een week) krijg je nog prachtige close-up foto’s toegestuurd. Echt de moeite waard!

Lift in Santa Cruz

La Palma is niet voor niets het steilste eiland ter wereld. En dat voel je in je kuiten als je bijvoorbeeld een leuke stadswandeling door de hoofdstad Santa Cruz wil maken. Een handige tip: pak in de haven van Santa Cruz (bij de rotonde net voor het begin van het stadscentrum) de gratis lift ‘ascensor de la luz’ naar de bovenstad! Ook vanaf daar kan je nog een behoorlijk eind klimmen maar het scheelt weer een stuk en je hebt een prachtig uitzicht over de haven en de eventuele cruise schepen die er liggen.

Poris de Candelaria - leuke dingen doen op La Palma

Poris de Candelaria of Pirate Bay wandeling

Porís de Candelaria is een magisch en mooi plekje op La Palma. Je bereikt dit kleine vissersdorpje via Tijarafe. De karakteristieke witte huisjes werden gebouwd door de lokale bevolking die hiermee als tweede huis op zoek zijn naar verkoeling in de zomer.

Vanuit Tijarafe zijn er twee manier om bij het piratendorp te komen, namelijk te voet of, grotendeels, met de auto. Te voet is pittig, je maakt een afdaling van maar liefst 600 meter, die je dus ook weer omhoog moet.

Het snelste kom je er met de auto. Komende vanuit het noorden sla je – net na de kiosco El Diablo  – rechtsaf. De weg is erg steil, smal en je komt veel bochten tegen. En soms ook een tegenligger! Het is te doen, maar ben je erg bang voor hoogtes dan kan het een spannend ritje zijn. Na een parkeerplaats voor een uitzichtpunt rijd je nog een stukje door naar de volgende parkeerplaats. Vanaf daar kun je naar het dorpje wandelen, het pad is goed aangegeven. Je ziet hier goed hoe steil de kustlijn van La Palma is!

Poris de Candelaria - leuke dingen doen op La Palma

Er is in het dorp geen restaurant of iets dergelijks. Ook zijn de huizen niet altijd bewoond. Maar het is een prachtig plek om bijvoorbeeld even te picknicken. Vooral tegen zonsondergang! Met de eerdergenoemde walvissen expeditie vaar je er over zee naar toe, ook een mooi punt voor foto’s!

Charco Azul - leuke dingen doen op La Palma

Charco Azul natuurbaden

Ik stipte dit natuur zwembad al een keer eerder aan in de blog 10 x must see op La Palma. Maar eigenlijk verdient dit mooie plekje wel wat extra aandacht. Want ook op een zonnige dag in de winter kan het natuurbad met zeewater voldoende opwarmen om lekker te zwemmen. Er is overigens nog een natuurbad op La Palma – La Fajana – deze vind je in Barlovento. De natuurbaden van Charco Azul hebben wat meer voorzieningen, zoals omkleedkabines, een toilet en een restaurant.

Argentijns restaurant Los Llanos

Uit eten op La Palma

En bij leuke dingen doen hoort natuurlijk ook: uit eten gaan. We ontdekten deze vakantie weer een aantal leuke nieuwe plekken:

Los Argentinos

Aan de Calle de Fernandez Tano 25A in het centrum van Los Llanos vind je dit Argentijnse steak house. Knusse zitplekjes, ontzettend lekker vlees (bestel het ‘rojo’ en bak extra bij op de meegeleverde grillplaat).

Kiosco in El Remo

Kiosco’s in El Remo

Nu Puerto Naos nog steeds gesloten is vanwege gifdampen van de meest recente vulkaanuitbarsting, rijden we een stukje door naar het pittoreske El Remo. Je vindt daar maar liefst drie authentieke Kiosco’s (Kiosci?) aan zee, waar het heerlijk vertoeven is. Kiosco 7, Kiosco Reme en Kiosco La Charca. De laatste twee zijn wat laagdrempeliger, Kiosco 7 is wat hipper en moderner. Maar in alle drie de zaken eet je goed, mét uitzicht op zee!

Atipico Spaghetteria e Pizzeria Tazacorte

Binnen in de zaak heeft deze pizzeria niet zo veel leuke plekken, maar op het terras buiten zit je heerlijk midden in het centrum van Tazacorte. Gewoon een goede en lekkere Italiaan. 

Heb je nog tips voor leuke dingen doen op La Palma? Of goede restaurants? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*