Home » Vegetarische paneer spiesjes voor op de bbq

Vegetarische paneer spiesjes voor op de bbq

Omdat steeds meer Nederlanders af en toe vegetarisch eten, groeit ook het aanbod van vegetarische producten in de supermarkt. Nieuw in het koelschap is paneer van Apetina, een Indiase kaas die je prima kunt gebruiken als vleesvervanger. In de curry, maar bijvoorbeeld ook voor deze paneer spiesjes voor op de bbq.

Apetina Paneer

Paneer

Paneer wordt gemaakt van koemelk en wordt veel in India gegeten. Het woord paneer is afgeleid van panir, wat kaas betekent. Een kaas met een hoog eiwit- en laag zoutgehalte bovendien. En belangrijk: de kaas smelt niet als je ‘m verwarmt, wat paneer dus heel geschikt maakt als vleesvervanger.

Paneer spiesjes voor op de bbq

Vegetarisch

Paneer bevat geen dierlijk stremsel en is dus geschikt voor vegetariërs. Paneer neemt makkelijk de smaak van kruiden op en heeft – gebakken – een beetje de structuur van kip. Koud kun je het het beste vergelijken met cottage cheese in compacte vorm. Paneer of witte kaas is verkrijgbaar bij o.a. Jumbo en Albert Heijn. Ook koop ik het bij de toko of Aziatische supermarkt.

Paneer spiesjes voor op de bbq

Curry

In India wordt paneer vaak gebruikt in curries als Tikka Masala en gerechten als Saag Paneer. Ik maakte er spiesjes van voor op de bbq, die ik eerst marineerde in yoghurt en garam masala kruidenmix. Hierin zit o.a. komijn, koriander, zwarte peper en kardemom. Lekker!

Meer tips voor recepten op de bbq?

Paneer spiesjes voor op de bbq

Vegetarische paneer spiesjes voor op de bbq

Paneer spiesjes voor op de bbq

Heerlijke vegetarische spiesjes van Indiase witte kaas
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 2 uur 4 minuten
Servings: 8 spiesjes

Wat heb je nodig:

  • Houten satéprikkers

Ingrediënten

  • 3 eetlepels yoghurt vol
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 pakje paneer
  • 1 paprika

Aan de slag!

  • Meng de yoghurt met de garam masala kruiden. Snijd de paneer in blokjes. Roer door de yoghurt en laat ca. 2 uur intrekken.
    3 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels garam masala, 1 pakje paneer
  • Snijd de paprika in stukjes. Rijg de stukjes paneer en paprika om en om aan houten prikkers.
    1 paprika
  • Bak de paneer spiesjes ca. 4 minuten op de bbq (halverwege keren).
Delen op Facebook

Ook handig:

BBQ schort
Burgers & BBQ bites
BBQ spieren
Grillrooster vis
BBQ schort
Burgers & BBQ bites
BBQ spieren
Grillrooster vis
BBQ schort
Burgers & BBQ bites
BBQ spieren
Grillrooster vis
Ik heb voor deze blogpost producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische paneerspiesjes voor op de bbq
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

2 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik hoop binnenkort ook nog wat te maken met de paneer. Ben wel benieuwd hoe het smaakt! 🙂

  2. oh heerlijk !! alleen paneer is voor mij een no go 🙁

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*