Yeah! Christmas is coming. Wat is dit toch een heerlijke tijd. De geur van dennennaalden, lichtjes en prachtige kerstaccessoires in huis. En of je nu gaat voor een glamour feest met champagne en oesters of in een kerstrode onesie gaat gourmetten, hopelijk geeft het jou het ultieme kerstgevoel. Van rvg media & […]
Nieuwste berichten
Vitello tonnato
Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]
Gestoomde oesters met Aziatische dressing
Oesters, ik ben er dol op! Gelukkig kom ik ook regelmatig bij gelegenheden waar ze geserveerd worden, zoals onlangs tijdens mijn tripje in Yerseke. Zeeuwse creuses vers uit de zee, verrukkelijk! Maar probeer vooral ook eens gestoomde oesters met Aziatische dressing. Rauwe oesters Met de feestdagen halen mensen ook nog […]
Rösti koekjes met truffel en kaas
Ik hou van rösti. En zelfgemaakt is dit bijgerecht echt veel lekkerder dan de diepvries versie uit de supermarkt. Voor Kerst maakte ik dit recept, een luxe versie van de rösti koekjes met truffel en Parmezaanse kaas. Rösti koekjes Rösti is een nationaal gerecht uit (Duitstalig) Zwitserland en werd oorspronkelijk […]
Kalkoenragout met champignons
Onlangs mocht ik een kalkoen uit de oven voor maar liefst 10 personen uit proberen. We waren met z’n vijven, dus er was flink wat vlees over. Geen probleem, dat werd de volgende dag vakkundig omgetoverd tot kalkoenragout! Kalkoenragout maken Ragout maken is vrij eenvoudig, maar smaakt zelfgemaakt zoveel lekkerder […]
Ragoutbakjes maken
Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes maken gaat en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]
