Wanneer ik een drukke werkdag voor de boeg heb, bestel ik graag een maaltijd voor het avondeten. Gezonder dan een pizza of de Chinees, en vooral heel erg lekker eten bestel ik bij Marleen kookt. Helemaal als er gerechten zoals deze Maleisische pulled beef op het menu staan! Wanneer je […]
Nieuwste berichten
Review Trek – eten onderweg – toen en nu
Als ik toen ik jong was had geweten wat ik nu weet, was ik net als Charlotte Kleyn culinair historica geworden! Een beroep waarin je passie voor eten en geschiedenis samenkomt, wat wil je nog meer? Gelukkig deelt Charlotte die passie met mensen zoals ik in haar boek Trek, eten […]
Mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
Nu we al meer dan een jaar voornamelijk vanuit huis werken is de lunch één van de belangrijkste maaltijden van de dag geworden. Ik kan er ook echt naar uit kijken! Met een beetje planning heb je deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en blauwe kaas in 20 minuten op […]
My happy life april 2021
April doet wat hij wil! En dat merkten we qua weer vooral in het heerlijk lange Paasweekeinde. Van zon naar hagel via sneeuw naar storm. Vier seizoenen in één dag! Het leven kabbelt weer lekker voort, ik moet zeggen dat de ondraaglijke saaiheid me af en toe echt begint tegen […]
Gekarameliseerde uien uit de oven
Ik ben dol op gekarameliseerde uien. Op een plaattaart, door de pasta, in hartige tartelettes, op een hamburger, in een omelet, bij een kaasplankje… Je kunt de uien bereiden in een pan maar helemaal makkelijk om te maken zijn deze gekarameliseerde uien uit de oven! Rode of witte uien Ik […]
Uit de moestuin: te koud voor naakt tuinieren?
Door gastblogger Ellen Rebel – Op het moment dat ik deze blog schrijf zit in ik de foodtruck van Yvonne, mijn buurvrouw, zondag 25 april. Wat is het guur weer. Zij is een paar daagjes in Zeeland, hopelijk klopt het dat daar meer zonuren zijn, want hier is het bizar koud […]