Nieuwste berichten

Oude Verkade fabriek
Geschiedenis

De culinaire geschiedenis van Zaanstad

Ik ben geboren en getogen in Zaanstad. Geboren in Westzaan en opgegroeid (tot mijn 19e) in Zaandam. Wist je dat de Zaanstreek een culinaire bakermat is? De liefde voor eten en koken zat dus vast al een beetje in mijn genen. De meeste mensen weten wellicht dat Zaanstad de thuishaven […]

zelf appelmoes maken
Bijgerecht, zonder pakjes

Zelf appelmoes maken (zonder pakjes en zakjes)

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]

chocolade-karamel plaatkoek
Bakken, Zoet

Chocolade-karamel plaatkoek

Vorige week liet ik al een recept van pompoensoep zien waarin ik gebruik maakte van essentiële olie. Voor het tweede recept waarbij ik gebruik heb gemaakt van de essentiële olie, heb ik gekozen voor een recept van Donna Hay. En wel die van haar waanzinnig lekkere chocolade-karamel plaatkoek. Als je […]

Bakken

Wegen en meten = weten!

Het leuke van koken is dat je op je gevoel en smaak kunt werken. Nog een beetje van dit, een snufje van dat, en tussentijds steeds goed proeven. Bakken daarentegen is weer een heel ander verhaal. De maatvoering luistert nauw, en alle ingrediënten moeten zorgvuldig worden afgewogen. Voor een goede […]

Zeeland
Lifestyle, Persoonlijk

My happy life oktober 2017

Hoewel ik echt wel een lente/zomer meisje ben heeft de herfst zeker ook wel zijn fijne kanten. Lekker thuis op de bank terwijl de regen tegen het raam tikt. Fijn met een boek, een cappuccino en een warm vest. Appeltaart bakken en ovenschotels zoals shepherd’s pie of zuurkoolschotel eten. Ik hou […]