Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de blog mama’tjevanalles van Willeke. Ik oktober maakte ik – geïnspireerd door haar gevulde koeken – al een keer heerlijke gevulde speculaaskoeken en in januari maakte Willeke op haar beurt van mijn blog de salame di cioccolato. En die was heel goed geslaagd! Deze maand […]
Nieuwste berichten
Over smaak gesproken
Wat je lekker vindt is heel persoonlijk. En hoe je een smaak ervaart ook. Want proeven doe je niet alleen maar met je tong, maar eigenlijk met al je zintuigen. Eten kun je niet alleen proeven, maar ook ruiken, voelen, horen en zien. En al deze zintuigelijke waarnemingen dragen bij […]
Subway M&M’s cookies
Jongeren lijken tegenwoordig echt een zwak te hebben voor alles wat van over de grote Atlantische Oceaan komt. Als het Amerikaans is, is het al snel goed. Ketens als Subway en Starbucks veroveren dan ook langzamerhand de Nederland markt. Die koffie van Starbucks, die vind ik dus echt niet lekker. […]
MaMa Kelly Den Haag
Ken je dat? Dat je een restaurant ontdekt waar gewoon alles klopt? Het interieur, de bediening, het eten. Die prettige ontdekking deed ik onlangs weer eens bij bij MaMa Kelly Den Haag! In het prachtige oude ketelhuis van de voormalige Caballero fabriek geniet je van de heerlijkste gerechten van de meest […]
Pretzels bakken
Altijd als ik in Duitsland ben koop ik er wel eentje bij de bakker of een kraampje op straat: een heerlijke verse Duitsel pretzel. Knapperig van buiten, zacht van binnen, en met die heerlijke grove zoutkorrels op de buitenkant. Zelf een keer pretzels bakken stond al een poos op mijn […]
Klassieke shepherd’s pie
Het is niet één van de meest fotogenieke gerechten, deze klassieke shepherd’s pie. Maar dat kon mij er toch niet van weerhouden dit gerecht aan jullie ‘voor te schotelen’. Het is namelijk zo lekker! Eenvoudige en klassieke Engelse kost, deze ovenschotel van gehakt, doperwten, wortels en puree. De klassieke shepherd’s […]