Nieuwste berichten

apple crumble
Bakken, Nagerecht, Zoet

Apple crumble dessert

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap: een heerlijk recept voor apple crumble! Deze maand mocht ik koken van de blog Bakken zonder beesten. Met als ondertitel ‘plantaardig bakken zonder poeha’. Op dit blog verzamelt Jessi, vegetariër en vegan-in-wording recepten zonder zuivel en/of ei. En dan heb ik het dus […]

Haagse bluf
Nagerecht

Haagse bluf in de Schilderswijk

Haagse bluf in de Schilderswijk. Hoewel ik niet ben geboren en getogen in Den Haag mag ik mij na 23 jaar wonen in de hofstad toch best wel een Hagenees noemen. Of een Hagenaar. En dan mag het recept voor Haagse bluf natuurlijk niet op mijn blog ontbreken!

Bakken, Zoet

Ouderwetse appeltaart

Mijn ouderwetse appeltaart is beroemd. En geliefd. En lekker. Volgens mijn familie althans. Iedere verjaardag moet ik ‘m maken. Als ik eens – uit luiheid of tijdgebrek – taart heb gekocht is iedereen teleurgesteld. Als ik verschillende taarten bak is de appeltaart altijd als eerste op. Hele lekkere appeltaart dus! […]

My happy kids, Snack

My happy kids: gezonde traktaties

Hoewel de meeste kinderen bij een feest of verjaardag denken aan taart, snoep en chips, denken de meeste scholen daar anders over. Logisch misschien wel, met een gemiddelde schoolklas van 30 kinderen is er ieder (school)week wel iemand jarig. En dus gelden op de meeste scholen tegenwoordig wel regels voor […]

Bakken

Eerste hulp bij Blue monday: chocolade!

Het is vandaag Blue monday. Of in goed Nederlands: depri-maandag. Een Britse psycholoog bedacht in 2005 dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, de zomervakantie lijkt nog ver weg. Het […]

Restaurant

Restaurant Garoeda

DIT RESTAURANT IS INMIDDDELS GESLOTEN In de kerstvakantie konden we weer een restaurant van onze lange lijst afstrepen: Indisch restaurant Garoeda aan de Kneuterdijk in Den Haag. Garoeda is met recht een Haags ‘icoon’ te noemen. Al sinds 1949 kun je in dit prachtige Jugendstil pand terecht voor de heerlijkste […]