Nieuwste berichten

Flammkuchen recept
Duitse keuken, Hoofdgerecht

Flammkuchen recept met of zonder zelfgemaakte bodem

Eerder schreef ik al enthousiast te zijn over de flammkuchen van Dr. Oetker. Mijn favoriete Duitse ‘pizza’, snel kant-en-klaar vanuit de vriezer. Maar zelf maken is natuurlijk altijd beter, en lekkerder! En dat zelf maken kun je heel gemakkelijk – easy style – doen door gebruik te maken van kant-en-klaar deeg. […]

Restaurant

Brasserie Mauritshuis

Al een aantal jaar hebben wij een museumkaart. Ik kan het iedereen aanraden. Je komt nog eens ergens, bezoekt veel sneller een museum (ook in je eigen woonplaats of even snel tussendoor) en je bespaart een hoop geld. Sinds de verbouwing kom ik graag in het Mauritshuis. Naast de bijzondere schilderijen […]

Persoonlijk

Foodbucketlist 2015 – 1e kwartaal

Omdat ik nog zo ontzettend veel uitgescheurde recepten heb, en er zoveel gerechten zijn die ik graag nog een keer zou maken, heb ik besloten per kwartaal een soort ‘foodbucketlist’ te maken. Noem het maar mijn culinaire goede voornemens. Door het op te schrijven verplicht ik mijzelf (hopelijk) de ‘dromen’ […]

Aziatische keuken, Hoofdgerecht

Indiase lamscurry (Gosht kari)

Ik at deze Indiase lamscurry voor het eerst in…Zuid-Afrika. Door het koloniale verleden heeft dit land een rijke en diverse eetcultuur. Tijdens geen enkele reis heb ik zo gevarieerd (en ontzettend lekker!) gegeten als in Zuid-Afrika. Een van de hoogtepunten was wel deze Indiase curry. Bijgerechten bij de curry Deze […]

Persoonlijk

Er is er één jarig, hoera, hoera!

Hoera, mijn blog viert vandaag haar eerste verjaardag! Vandaag precies een jaar geleden begon ik een blog op een gratis website van Jouwweb. Ik had op deze site al sinds oktober 2013 allerlei gerechten staan, van recepten die ik voor die tijd bewaarde in schriftjes en mappen vol knipsels. Eerst […]