Nieuwste berichten

tips&trucs

EHBO in de keuken – deel 1

Als je zoveel tijd in de keuken doorbrengt als ik dan doe je hier en daar nog wel eens wat handige tips en trucs op. Het leek mij leuk die met jullie te delen in de serie “EHBO in de keuken”. Alhoewel EHBO niet echt een goede term is, het […]

pavlova met slagroom en fruit
Nagerecht

Pavlova met slagroom en fruit

Een dessert in de catergorie weinig moeite, groots effect. Het is in het begin misschien even experimenteren met ovenstanden en baktijden, maar het resultaat ziet er altijd goed uit en smaakt heerlijk. En met de vulling kun je naar hartenlust variëren. Deze pavlova met slagroom en fruit is de ideale […]

Hoofdgerecht

Rendang daging (met zelfgemaakte boemboe)

Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]

Nieuw

My happy kitchen test: Boska kaasmaakset mozzarella

Nailed it! Ik had al maanden de leuke weckpot van de Boska kaasmaakset mozzarella op mijn aanrecht staan. Met daarin alles om zelf mozzarella te kunnen maken. Maar steeds ontbrak het me aan tijd én had ik op een of andere manier het idee dat het toch niet zou werken. […]

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

Spaghetti carbonara

Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]

muntsiroop
Drinken

Muntsiroop maken

Ik kan vast een receptje van mijn foodbucketlist van dit kwartaal afstrepen. Deze muntsiroop had ik nodig voor een recept van een heerlijk dessert wat binnenkort op mijn blog komt. Je kunt natuurlijk muntsiroop kopen, bijvoorbeeld van Monin. Maar zelf muntsiroop maken is altijd leuker en lekkerder. Ik geef je […]