Nieuwste berichten

Geschiedenis, Nostalgie

Trends in eten en drinken – de jaren 70

Het leek mij leuk een serie te maken over de trends op het gebied van eten en drinken van de afgelopen decennia. Aangezien ik geboren ben in 1968 start ik deze serie met de jaren 70. Kan ik deels tenminste uit mijn eigen herinneringen putten! Jaren 70 – De warme […]

(Kook)boek

Het is weer boekenweek! De vijf leukste kookboeken

Vandaag begint de boekenweek (7 t/m 15 maart). Het thema dit jaar is ‘Te gek voor woorden’ en bij aankoop van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je het boekenweekgeschenk cadeau. Dit boek ‘De zomer hou je ook niet tegen’ is dit jaar geschreven door Dimitri Verhulst. En zoals […]

Bakken, Buffet

Kliekipedia: mini kliekjes quiches

In de MHK culi news flash van februari maakte ik al melding van Kliekipedia, een initiatief van Sire om voedselverspilling tegen te gaan. Want gemiddeld gooien we per persoon in Nederland zo’n 50 kilo voedsel weg! Op www.kliekipedia.nl krijg je antwoord op vragen over verspilling en kun je inspiratie opdoen voor […]

Bakken, Foodblogswap, Hoofdgerecht

Mediterrane quiche met lamsgehakt

Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet!   Lamsgehakt Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen […]

Nagerecht

Choco frambozen torentje

Ik heb een poosje zitten nadenken hoe ik dit toetje nou precies moest noemen. Choco tompouce? Chocolade creatie? Nouja, de foto spreekt voor zich toch? Dit choco frambozen torentje is een eenvoudig toetje wat er toch indrukwekkend uit ziet. En je kunt er naar hartenlust mee experimenteren! Gebruik bijvoorbeeld eens […]