Ik heb eindelijk een nieuwe staafmixer gekocht. Mijn oude deed het nog prima maar was heel basic, enkel en alleen de staafmixer dus. En ik wilde er juist zo graag één met een hakmolentje erbij. In Delicious las ik een recept om zelf een boemboe te maken voor Rendang Daging […]
Nieuwste berichten
My happy kitchen test: Boska kaasmaakset mozzarella
Nailed it! Ik had al maanden de leuke weckpot van de Boska kaasmaakset mozzarella op mijn aanrecht staan. Met daarin alles om zelf mozzarella te kunnen maken. Maar steeds ontbrak het me aan tijd én had ik op een of andere manier het idee dat het toch niet zou werken. […]
Spaghetti carbonara
Zoveel mensen zoveel manieren om een gerecht klaar te maken. Dit is de manier zoals ik geleerd heb van mijn au-pair familie toen ik in Rome woonde en werkte. En voor mij dus dé authentieke Italiaanse wijze waarop spaghetti carbonara bereid zou moeten worden. Maar er zullen nu ook vast […]
Muntsiroop maken
Ik kan vast een receptje van mijn foodbucketlist van dit kwartaal afstrepen. Deze muntsiroop had ik nodig voor een recept van een heerlijk dessert wat binnenkort op mijn blog komt. Je kunt natuurlijk muntsiroop kopen, bijvoorbeeld van Monin. Maar zelf muntsiroop maken is altijd leuker en lekkerder. Ik geef je […]
Een kijkje in ‘mijn happy kitchen’
Meer dan 20 jaar al droomde ik van een nieuwe keuken. En iedere keer was er wel weer een waslijst van dingen die we eigenlijk ook nog wel wilden doen. En ja, je kunt je geld echt maar één keer uitgeven. Dus reisden we in die 20 jaar de halve […]
Massaman Curry (Kaeng massaman)
Massaman curry is – samen met de rode kokos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons favoriete restaurant Rakang Thai in Den Haag. En inmiddels kan ik wel zeggen dat die van mij net zo lekker smaakt, zo mogelijk […]