Nieuwste berichten

Bakken, Buffet

Kliekipedia: mini kliekjes quiches

In de MHK culi news flash van februari maakte ik al melding van Kliekipedia, een initiatief van Sire om voedselverspilling tegen te gaan. Want gemiddeld gooien we per persoon in Nederland zo’n 50 kilo voedsel weg! Op www.kliekipedia.nl krijg je antwoord op vragen over verspilling en kun je inspiratie opdoen voor […]

Bakken, Foodblogswap, Hoofdgerecht

Mediterrane quiche met lamsgehakt

Ik hou van hartige taarten of quiches. Het is ideaal om restjes in te verwerken. Maar bijvoorbeeld ook om mee te nemen naar kantoor of een picknick. Zoals deze heerlijke mediterrane quiche, mijn all time favoriet!   Lamsgehakt Deze hartige taart krijgt zijn mediterrane smaak door lamsgehakt te gebruiken, samen […]

Nagerecht

Choco frambozen torentje

Ik heb een poosje zitten nadenken hoe ik dit toetje nou precies moest noemen. Choco tompouce? Chocolade creatie? Nouja, de foto spreekt voor zich toch? Dit choco frambozen torentje is een eenvoudig toetje wat er toch indrukwekkend uit ziet. En je kunt er naar hartenlust mee experimenteren! Gebruik bijvoorbeeld eens […]

Lifestyle

Workshop Foodfotografie & styling

Afgelopen zondag was het dan eindelijk tijd voor mijn workshop foodfotografie & styling, georganiseerd door fotograaf Simone van Simoneskitchen.nl. De workshop vond plaats bij Greendelicious, een kookstudio in een prachtige oude bollenschuur in Voorschoten. Het was een ontzettend leuke en leerzame dag. En ik ben trots op de foto’s die […]

bruine suiker
Basis

Basisingrediënt: suiker

Als je van bakken houdt dan weet je dat er veel verschillende soorten suiker zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en wat gebruik je het beste waarvoor? En wat zijn nu precies geraffineerde en wat natuurlijke suikers? My happy kitchen duikt in de archieven en zet alles over […]