Al eerder at ik bij de Maaltuin, het reizende restaurant op unieke locaties. Toen in de stallen van paleis Soestdijk. Een unieke beleving! Dit keer was ik uitgenodigd voor een nog bijzonderdere (is dat een woord?) locatie, want slechts eenmalig: eten in de Bijlmerbajes! Bijlmerbajes De Bijlmerbajes, officieel genaamd Penitentiaire […]
Nieuwste berichten
Siu mai uit ‘Dim Sum & Dumplings’ van Karin Lei
Dim Sum, gyoza, dumplings, ik ben dol op Aziatisch streetfood! Gyoza maakte ik al meerdere malen zelf, en nu wilde ik mij eens aan siu mai dumplings wagen. Siu Mai zijn waarschijnlijk de meest populaire en bekendste dim sums ter de wereld. Het perfecte recept vond ik in het boek ‘Dim Sum […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #47: broeder en duivekater
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 47 van de serie twee Hollandse ‘broden’: broeder en duivekater. Broeder Broeder is een oer-Hollands gerecht […]
5 x koektaart recepten
Ik vind koektaarten er altijd zo indrukwekkend uitzien! Ik weet nog wel de eerste keer dat ik er eentje maakte, en ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn. Nou, dat viel dus reuze mee. En als je het ‘kunstje’ dan eenmaal onder de knie hebt kun je er super […]
Pavarotti Kijkduin
Na vestigingen in Leidschendam, Zoetermeer, Leiden en Delft mag ook Kijkduin zich al een jaar lang verheugen op lekker eten, verse ingredièˆnten, gemoedelijkheid en la dolce vita. Restaurant Pavarotti Kijkduin en het kleine zusje Pavarotti Dolce zijn een bezoek zeker waard! Sharktank Bij binnenkomst vallen gelijk een aantal dingen op. Zo […]
Bruschetta uit de airfryer
Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]