Mijn man is een echte toetjes man. Geen avondmaaltijd zonder nagerecht. En dat mag ook heus een bakje vla of yoghurt zijn. Maar waar ik hem het meest plezier mee doe, zijn zelfgemaakte toetjes. Zoals deze klassieker: de crème caramel. Crème caramel of crème brûlée Crème caramel, in Spaanstalige landen […]
Nieuwste berichten
Forever 80’s – de jaren 80 in advertenties!
Omdat ik tiener was in de tachtiger jaren, blijft dat voor mij de meest nostalgische periode. Terugkijkend lijkt alles toen leuker, mooier en beter. Ik schrijf dan ook regelmatig nostalgische artikelen over die tijd. En toen ik het boek ‘Forever 80’s‘ voorbij zag komen, moest ik die natuurlijk lezen! Forever […]
Lotuswortel chips
De lotuswortel is de wortel van de Heilige lotus, een wanterplant. Wanneer je de lotuswortel doorsnijdt zie je het prachtige patroon van de zogenaamde luchtkamers. Plakjes lotuswortel zijn dan ook heel decoratief. Ik maakte lotuswortel chips. Lotuswortel De Heilige Lotus komt oorspronkelijk uit Indonesië en India. De wortel kan onderwater […]
Twee heerlijke recepten voor het paasontbijt
Pasen komt er weer aan en dit is dé tijd om eens lekker uit te pakken in de keuken. Ben je dit jaar (of elk jaar) de aangewezen kok voor het paasontbijt en zoek je nog naar leuke recepten? Dan ben je aan het juiste adres, want met deze heerlijke […]
Mini jacket potato bites
Ik heb overwogen deze snack gewoon een Nederlandse naam te geven, maar op één of andere manier klinkt mini gepofte aardappel snack toch net wat minder lekker. Mini jacket potato bites dus, die zowel in het Engels als in het Nederlands lekker en eenvoudig te maken zijn! Gepofte aardappel Gepofte […]
Japanse wagyu, het ultieme stuk vlees!
Een vegetariër zal ik nooit worden, daarvoor houd ik te veel van een goed stuk vlees of verse vis. Maar ik ben wel van mening dat je beter minder en echt goed vlees kunt eten, dan iedere dag een kiloknaller op je bord. En met een Japanse wagyu ribeye bijvoorbeeld, […]