Kook je op gas? Dan kun je met deze tips geld besparen op gas bij eten koken. Dat kost soms wat meer tijd (zoals in de ecostoof) maar bespaart je soms ook tijd (door voor meerdere dagen te koken!) Eénpans gerechten koken Wanneer je je gehele maaltijd klaarmaakt in één pan, […]
Nieuwste berichten
Basisingrediënt: room
Room, crème fraiche, zure room, clotted cream, ik ben er dol op en heb altijd wel een potje van het één of ander in de koelkast staan. Het geeft ieder gerecht instant ‘jeu’ en romigheid. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en welke soorten room gebruik je waarvoor? Ik […]
Rijsttafel café Jakarta
Wij hebben nog altijd mooie herinneringen aan onze reis naar Java en Bali in 2019. En die herinneringen kwamen weer even helemaal tot leven tijdens onze rijsttafel bij café Jakarta, in het prachtige gelijknamige hotel in Amsterdam. Westcord hotel Jakarta Hotel Jakarta is een uniek, duurzaam hotel aan het IJ, op […]
10 x zelf snoep maken
Hoewel ik echt geen zoetekauw ben, vind ik zelf snoep maken fantastisch! Het heeft iets magisch, wanneer je bijvoorbeeld uit alleen eiwit, suiker en honing heerlijke noga ziet ontstaan. Of karamel uit suiker en water! Ik zet de 10 leukste recepten om zelf snoep te maken voor je op een […]
Pasta e fagioli of pasta fasul
“When the stars make you drool, just like pasta e fasul, that’s amore”. Dean Martin zong het al, pasta e fagioli is echte liefde. Dit van oorsprong Napoletaanse gerecht staat onder diverse namen bekend. Pasta e fagioli, pasta fazool en pasta fasul. Ik geef je het recept voor dit heerlijke […]
Overnachten in hotel Des Indes
Overnachten in hotel Des Indes is een ervaring op zich! Onlangs mocht ik op persreis in mijn eigen stad Den Haag en daar hoorde ook een overnachting bij in het befaamde hotel Des Indes. Ik vertel je er alles over! Geschiedenis hotel Des Indes Het hotel was oorspronkelijk een stadspaleis, […]