Home » Mini tompouce voor Pasen
Mini tompouce voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes!

Mini tompouce voor Pasen

Tompouce

Wist je dat de tompouce (ook wel geschreven als tompoes) een typisch Nederlands gebakje is van bladerdeeg met banketbakkersroom en roze glazuur? Ik schreef er een artikel over in de serie geschiedenis van beroemde gerechten.

Banketbakkersroom

Het is echt het allerlekkerste om banketbakkersroom zelf te maken. En dat is echt niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Je kunt het ook prima voorbereiden zodat je op het laatste moment alleen nog de tompouces in elkaar hoeft te zetten. Geen zin, geen tijd? Je kunt ook kant-en-klare mix voor banketbakkersroom kopen, daar hoef je alleen nog melk aan toe te voegen.

Koektaart voor Pasen

Paas brunch of hight tea

Nog op zoek naar leuke recepten voor je paas brunch of high tea? Hier een paar lekkere suggesties:

Gezonde borrelplank voor Pasen
Eggs benedict
Omeletrol met kruidenkaas en zalm
Gevulde eieren 2.0
Gehaktbrood met ei
Frittata uit de oven
Koektaart voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Lekker voor bij de koffie, Paas brunch of high tea
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Afkoeltijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 8 minuten
Porties: 12 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom:

  • 50 gram suiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 2 eierdooiers

Voor de tompouce:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 75 gram poedersuiker
  • gele voedingskleurstof
  • taartdecoratie
  • slagroom

Aan de slag!

  • Roer de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en bloem in een beslagkom goed door.
    50 gram suiker, 1 zakjes vanillesuiker, 25 gram bloem, 2 eierdooiers
  • Breng in een pan de melk aan de kook. Haal zodra de melk begint te koken de pan van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe aan het dooiermengsel en meng steeds goed door.
    250 ml volle melk
  • Giet het geheel nu terug in de pan en breng aan de kook. Blijf goed roeren. De room is goed als het de structuur heeft van dikke vla.
  • Neem een ovenschaal en giet hier de room in. Dek af met een stuk plasticfolie (goed tegen de banketbakkersroom aandrukken, zo voorkom je een vel). Laat buiten de koelkast een kwartiertje afkoelen en zet dan in de koelkast. Laat volledig afkoelen.
  • Roer voor gebruik de room nog even goed door.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd  uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik de velletjes in met een vork.
    Bak ze in 15 minuten krokant. 
    4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een stevig mengsel. Het moet niet vloeibaar zijn maar nog wel smeerbaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur.
    75 gram poedersuiker, gele voedingskleurstof
  • Besmeer de helft van de plakjes bladerdeeg met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde banketbakkersroom en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg.
  • Decoreer de mini tompouce met slagroom en/of taartdecoratie of bijvoorbeeld verse passievrucht. Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.
    taartdecoratie, slagroom

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die eiwitten die je nu over hebt?
Tip 3: gebruik voor de ultieme banketbakkersroom een vers vanillestokje ipv vanillesuiker! Voeg dan 60 gram suiker toe ipv 50 gram.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*