Plaattaarten zijn net als quiches ideaal om restjes uit de koelkast in te verwerken. En je kunt er eindeloos mee experimenteren. Een plaattaart is feitelijk een bodem van bladerdeeg die je belegt met hartige of zoete toppings. Maak een grote of meerdere kleine en zorg dat je altijd een pak […]
Nieuwste berichten
Welke messen heb je nodig in de keuken?
Toegeven: mijn keukenlades puilen uit met alle keukentools die ik nodig heb. Of denk nodig te hebben. Zesteurs, bolletjestangen, raspen, spatels, gardes maar vooral: messen. Een goed mes is het meest onmisbare gereedschap in de keuken. En voor iedere klus is er het juiste mes. Welke messen heb je nodig […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #45: bonbon en koetjesreep
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 44 van de serie twee chocolade (?) traktaties: bonbon en koetjesreep! Bonbon of praline Wat wij […]
Limoen kokos mousse
Hoewel de meteorologische herfst al begonnen is, spreek ik liever nog even van nazomer. Want met een beetje mazzel kunnen we tot in oktober nog genieten van mooie zonnige dagen. Persoonlijk word ik het meest blij van zo’n graad of 22, die zomerse 35+ temperaturen kunnen me gestolen worden. Om […]
Koffiezetapparaten – voor ieder wat wils
Koffie, ik kan niet zonder. En geen lekkerder bakje koffie dan de eerste kop van de dag. Voor mij altijd een dubbele espresso, de dag beginnen met een knal! Er zijn verschillende manieren van koffiezetten, met allerlei verschillende koffiezetapparaten. Iedere manier en ieder apparaat heeft zo weer zijn voordeel. Thuis […]
Weekmenu planning maken
Binnenkort beginnen de scholen weer. En ‘back to school’ betekent hier in huis vooral weer wat meer ‘back to normal’. Die eerste weken zijn altijd weer even wennen: wekker zetten, lunch klaarmaken voor school, agenda’s afstemmen. Ik vind het dan altijd fijn om een weekmenu planning te maken. Weekmenu planning […]