Home » My happy life februari 2017
kroketjes

My happy life februari 2017

Zal ik deze maand nou eens niet beginnen met de cliché dat de tijd lijkt te vliegen? Al moet ik zeggen dat ik dat in deze periode van het jaar minder erg vind, het kan mij niet snel genoeg lente worden. Vandaag begint de meteorologische lente, maar voor mij is 21 maart de dag dat de vlag uit mag! En ook al kan het nog flink koud zijn, het feit dat het langer licht is en het voorzichtige zonnetje maakt mij altijd vrolijk en blij. Kijk je mee naar mijn belevenissen in My happy life februari 2017?

lammetjes

Griep

Februari was een korte maand, waarin zowel Peter als Bodhi het flink te pakken hadden. Een nare griep was het ook, hopelijk zijn we er nu van af. Doordat Bodhi een hele week ziek was moest ik noodgedwongen thuis blijven van mijn werk. Wel weer goed voor mijn blog, ik heb behoorlijk kunnen vooruit schrijven en koken! En ook stiekem best gezellig, zo samen onder een dekentje op de bank.

Bodhi

Middelbare school en kamp

Het zijn spannende tijden voor Bodhi. Schooladvies, kamp, toetsweken. We hebben een aantal middelbare scholen bezocht (advies vmbo basis/kader) maar hij was eigenlijk direct verliefd op het Wellant College Madestein. Midden in het bos, een eigen manege en knaagdierencentrum en – last but not least – een speciale kookklas. Deze kookklas is facultatief: 4 uur extra in de week kookles. Een droom voor deze junior foodblogger in spé. Afgelopen week hebben we hem aangemeld en nu is het afwachten tot we horen of hij definitief geplaatst is. De datum van 31 maart staat al rood omcirkeld op de kalender!

say cheese today

Foodpost

Een kaasje door de brievenbus, hoe leuk kan het zijn! Deze kaaskop wordt daar heel erg blij van. Zo blij zelfs, dat ik samen met Say Cheese Today a.s. maandag maar liefst vijf kaasjes door de brievenbus ga verloten. Houd de site in de gaten dus!

Bij Van Beekum specerijen mocht ik een aantal kruiden en specerijen uitzoeken. Dat hoef je mij niet twee keer te zeggen. Als een kind in de spreekwoordelijke snoepwinkel koos ik o.a. voor lavendel, cevapcici kruiden, knoflook en mosterdzaad. Deze lavendel slagroomtruffels kwamen vorige week al online (zoooooo lekker!) maar er volgen nog meer heerlijke recepten.Zelf lavendel slagroomtruffels maken

Ook mocht ik nog een pakket lekkernijen ontvangen van Homemade Queen (de eerste geïnterviewde uit de serie Women in foodbusiness) én ging ik aan de slag met het testen van een nieuw keukenapparaat: sous-vide. Later meer hierover!

kroketjes

Uit eten

Ook deze maand gingen we natuurlijk dapper verder met ons voornemen iedere twee weken een nieuw restaurant te proberen. En dat leverde weer leuke en lekkere nieuwe ervaringen op. Zo aten we Keniaans bij 3Stones, het enige Keniaanse restaurant in Nederland (review volgt) en genoten we van een gastronomisch 5-gangen diner van de chef bij Savarin in Rijswijk (ook hiervan komt nog een review online!). Tussendoor aten we nog heerlijke pannenkoeken bij de pannenkoekenboerderij in Leidschendam én waren Bodhi en ik te gast bij de opening van grand-café restaurant Moeke in Delft. Het verslag hiervan (+ winactie) lees je a.s. vrijdag.

3stones

Met foodblogger Marlon ging ik lunchen bij het Kroket Loket in Den Haag. We moesten deze nieuwe hotspot natuurlijk even uitproberen, dus dan offer je je op 😉 Ik koos voor de proeverij van Pekingeend, pulled pork en bospaddestoel/truffel. En vond het super lekker! Ook hier komt nog een review van online.

Allerlei

Deze maand kregen we ook ons nieuwe bankstel en dat was weer aanleiding om meteen maar te gaan shoppen voor extraatjes als een bijzettafel, lamp en poef. We zijn nog druk bezig maar ben echt super blij met ons nieuwe interieur. Misschien binnenkort eens een hometour doen?woonkamer

Op mijn blog gebeuren er ook allerlei nieuwe en spannende dingen. Zo heb ik vanaf deze maand een vaste gastblogger: Marjolein. Hebben jullie haar verslag van culinair Rome al gelezen? Ook ben ik bezig met een nieuw logo en een nieuwe richting (beetje vaag, maar in maart horen jullie daar meer over!) en verschijnt vanaf deze week op zaterdag een nieuwe rubriek: weekendtip! Dat kan een leuke tentoonstelling zijn (zoals afgelopen zaterdag de tentoonstelling ‘Ik eet, dus ik ben’), een festival, markt etc.

Zelf bezoeken wij ook regelmatig musea en tentoonstellingen (lang leve de Museumjaarkaart!). Deze maand waren we o.a. in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn. Waar ik o.a. deze set-up van een woonkamer en eettafel uit de jaren ’70 zag. Een flashback naar mijn jeugd, met net zo’n fonduestel en borden. En een oranje bruin interieur!

museum 20e eeuw

Maart

In maart staan er weer leuke dingen op het programma. Zo ga ik met Peter naar het The Amsterdam Coffee festival , ben ik uitgenodigd voor een olijfolieproeverij, komen er twee leuke winacties op mijn blog en begint natuurlijk de lente! Bodhi gaat vier dagen op kamp (mixed feelings…..) en omdat het vandaag precies een jaar geleden is dat ik mijn maagverkleining kreeg komt er volgende week een uitgebreid artikel hierover online.

Wat was jouw hoogtepunt van februari? En bezoek jij ook wel eens een museum of tentoonstelling? Leuke tips?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

20 Comments

  1. Wat een leuke maand hebben jullie gehad, ondanks de griep aanval.

    Krijg helemaal trek van al dat eten en door de kaasjes, ga ik zo maar even mijn slag slaan bij de kaasboer op de markt ??

    Fijne dag!

  2. Wat een leuke school waar Bodhi naartoe gaat! Ik zou zo weer terug naar school willen als ik dit lees!

  3. Super leuk week overzicht! Mooie woonkamer en die lampen boven je tafel zijn ook echt prachtig. Die kroketten klinken goed, krijg om 9 uur s morgens gewoon trek in kroketten haha

  4. Karin Bloem-Arends

    Leest als een leuke maand (griep idd even wegdenken), heerlijk uit eten, nieuwe belevenissen en een prachtig nieuwe inrichting! Geniet ervan. Bodhi’s schoolkeuze klinkt heel goed, hoop dan ook dat jullie op 31 maart goed bericht krijgen!

  5. Klinkt goed Anne Marie, ben benieuwd naar je nieuwe logo en andere spannende plannen!
    Gaaf trouwens dat je zoon zo’n uitgesproken voorkeur had voor een bepaalde school. De keuze kan soms best lastig zijn.

  6. Trudy postma

    Gezellig allemaal.Leuk om te lezen goed bezig, en een prachtig resultaat na een jaar.trots op mijn buurvrouw.

  7. Wini.schuster@kpnmail.nl

    Een leuk stuk Anne Marie en inderdaad wij hadden precies zo’n fonduestel en die tafel weet je dat ook nog? Die hebben we in een gek moment gekocht en hadden er gelijk al spijt van, wat een lelijk ding. Maar we hebben wel veel leuke fondueavondjes gehad met de buren en jullie gingen dan met Karin en Ellen toneelstukjes opvoeren.

  8. Die school klinkt fantastisch! Ik kan mij voorstellen dat Bodhi daarvoor kiest!

  9. Wat spannend voor je zoon en jullie. En wat klinkt de school leuk. Het museum van volken kunde in Rotterdam is heel gaaf, Naturalis in Leiden is ook geweldig!

  10. Wat een heerlijke maand heb je achter de rug, op de griep na dan… Wat een toffe woonkamer zeg, ik vind je vloer ook heel gaaf! En die kroketten lijken me waanzinnig lekker…

  11. Wat een leuk overzicht van de week zeg. Helaas op de griep na dan. En die retro-kamer ziet er best leuk uit om te zien. Van foto’s van mijn moeder herken ik wel het een en ander hihi

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*