Home » My happy life mei 2019
My happy life mei 2019

My happy life mei 2019

Van mij had deze maand wel wat zonniger mogen zijn, wat jullie? Hopelijk gaat juni dat helemaal goed maken! Mijn maand begon natuurlijk hartstikke goed met een heerlijke vakantie in Oostenrijk en Duitsland. En het was wederom een drukke maand met veel gezelligheid en lekker eten! Ik voel me gezegend met zulke leuke blogcollega’s en al die evenementen die ik mag bezoeken. Kijk je mee naar my happy life mei 2019?

My happy life mei 2019

My happy life mei 2019

Vakantie dus, in Mittersill Oostenrijk. Waar we zowel zon hadden als sneeuw. In de bergen is het altijd een verrassing qua weer. Maar op Bodhi’s verjaardag scheen de zon uitbundig en hebben we zowel taart op het terras gegeten als ’s avonds buiten gebarbecued. Het was een dag met een gouden randje!

Bodhi's verjaardag

Omdat er het laatste weekend weer veel sneeuw werd voorspeld zijn we twee dagen eerder uit Oostenrijk vertrokken en zijn we naar Duitsland gegaan om ook het tweede Techniekmuseum te bezoeken (het eerste museum hadden we op de heenweg bezocht). Hierover komt binnenkort een uitgebreid artikel online.

My happy life mei 2019 - spätzle

In Oostenrijk kocht ik een spätzlehobel! Ofwel een speciale rasp voor spätzle, een soort Duits/Oostenrijkse pasta/noedels. Hiermee kan ik thuis mijn geliefde kasnocken maken. Natuurlijk nam ik ook de bijbehorende (stinkende!) bergkaas mee.

Qua gezondheid zijn er nog niet zo veel veranderingen. Of eigenlijk geen verbeteringen, maar wel veranderingen! Zo ga ik nu naar een psychosomatische fysiotherapeut en start ik binnenkort met een aantal sessies bij de psycholoog. Laten we hopen dat ik de zomer weer min of meer gezond in mag gaan!

Duurzame Masterchef Den Haag

Tijdens de voorronde van Duurzame Masterchef Den Haag speelde ik een dubbelrol: die van jurylid en van trotse moeder! Bodhi’s team is namelijk door naar de finale op 13 juni! Ik schreef er een uitgebreid artikel over. Ik buig mij – samen met kookdocente Anita – over het gerecht dat ze gaan maken in de finale. Wordt vervolgd!

mokkataart 2.0

Verder was het deze maand natuurlijk moederdag (ik kreeg een fles Licor43 en hoefde de hele dag niets te doen!) en brachten we een bezoekje aan de Vlindertuin in Voorschoten (niet echt de moeite waard). Bodhi moest de prik tegen meningokokkenziekte halen (belangrijk!) en last but not least: ik werd 51! Ik maakte o.a. deze mokkataart 2.0 (recept volgt). En ik werd goed verwend, met o.a. een draadloze Bose noise cancelling headphone (ideaal binnenkort voor de lange vlucht naar Jakarta!), de nieuwe planner van Cynthia, heerlijke bodycrème van Estee Lauder (Bronze Godess), heel veel bubbels (ik ben dol op bubbels!), de dvd Bohemian Rhapsody en de nieuwe cd van Rammstein!

Xiringuito

Blog events

Er werd weer heel wat afgegeten deze maand. Een heerlijke lunch bij Xiringuito op het strand in Scheveningen (waarbij ik ook nog eens een gratis ontbijtje voor twee mocht weggeven!).

Vincenzo

Ik kreeg een mini-workshop pasta snijden en oesters openen, gevolgd door een geweldig diner bij Osteria Vincenzo in Den Haag, at een heerlijke lunch bij Wagamama in Rotterdam en wederom een diner bij Seinpost Indonesia, dit keer gezellig met Peter en Bodhi.

Proef de zee

Samen met Mariska reed ik naar Bloemendaal voor de boekpresentatie van ‘Proef de zee’. En proefde er de heerlijkste hapjes met zeewier. Een review van het boek én een lekker recept volgt binnenkort!

ijskabinet

We deden een week lang mee aan de Digital diner detox challenge, mochten in het centrum een ijsje komen halen bij de nieuwe winkel van het IJskabinet (op de Plaats) en ik kreeg een huidanalyse bij de nieuwe winkel van Clinique in Alexandrium Rotterdam.

Brabantia

Eén van de leukste events deze maand was wel de viering van het 100-jarig bestaan van Brabantia. We werden ontvangen op de 16e verdieping van de Amsterdam Tower met een heerlijk ontbijt (met spectaculair uitzicht). Daarna gingen we – met prachtig weer! – varen met een sloep over de grachten. We kregen onderweg een presentatie over het design van Brabantia in een prachtig grachtenpand en werden daarna weer afgezet bij de Amsterdam Tower voor een heerlijke lunch. Na de lunch kregen we ook nog eens een zero waste workshop en maakten we onze eigen deodorant!

Brabantia

Als klap op de vuurpijl mocht ik aan mijn volgers op Instagram ook nog eens een Brabantia product naar keuze weggeven. Ik koos voor de Brabantio Bo afvalbak (rechts op de foto). En hoe gaaf is het dat ze het beroemde ‘Patrice’ design uit 1969 weer hebben geherintroduceerd ter ere van het 100-jarig bestaan? Memory flashback naar de seventies!!

Heel Holland Bakt

Vaak moet ik voor blogevents naar Amsterdam, maar dit keer had ik een leuke ’thuiswedstrijd’. Winnares van Heel Holland Bakt Anna bracht haar eerste kookboek uit en overhandigde deze aan minister Bijleveld op het ministerie van Defensie. Ook ik kreeg een gesigneerd exemplaar van haar boek, waar ik binnenkort zeker iets uit ga bakken!

Foodpost my happy life mei 2019

Foodpost

Ook de postbode kwam weer gezellig langs. Met lekker eten, zoals de Nestlé ruby chocolade (zalig!) en de Bart’s Bites (lekker én gezond). Ook deze Grozette strooikaas (gerestyled en in vernieuwde smaken) wist mij te verrassen. Blij was ik met het kookboek ‘Kaas uit eigen keuken’ en het wijnnotitie boek uit de Structuurjunkie lijn van Cynthia.

My happy life juni

Juni gaat zooooo ontzettend druk worden. Tot nu toe heb ik alles min of meer perfect weten af te stemmen, maar dan moet er ook helemaal niets mis gaan. Ik ben o.a. uitgenodigd door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor een exclusieve lunch, voor een event van Princess en een mooi beauty event. Ook gaan we een weekendje naar de veluwe met een retro volkswagenbus! Zin in! En natuurlijk is er de finale van Duurzame Masterchef Den Haag. Fingers crossed!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Karin van Dam

    Wat een druk maar heerlijk leuk en zeker lekker leventje heb je toch geniet er van meid

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*