Home » 5 x stedentrips met de trein

5 x stedentrips met de trein

Naast het feit dat het natuurlijk minder slecht is voor het milieu, heeft reizen met de trein nog veel meer voordelen. Je komt vaak aan in het centrum van een stad, je hoeft niet uren van tevoren aanwezig te zijn, je hebt geen rare bagage restricties en je ziet onderweg nog eens wat! Tip: boek vroeg, dan ben je echt het goedkoopste uit. Dit zijn de 5 leukste stedentrips met de trein

Stedentrips met de trein

stedentrips met de trein: Keulen

Stedentrip Keulen

Ik ben al heel vaak naar Keulen gereisd met de ICE, de Duitse hogesnelheidstrein. In iets meer dan 2,5 uur sta je voor de prachtige Dom. Ik ga meestal tijdens de kerstmarkten, maar ook in andere jaargetijden is Keulen een super leuke stad om te bezoeken. Boek je op tijd, dan kost een enkeltje slechts € 20,00. Ga lekker winkelen, bezoek het chocolademuseum en proost met een biertje in één van de mooie oude bierhuizen.

Stedentrips met de trein: Wenen

Met de trein naar Wenen

Hoe relaxt: ’s avonds om 19.30 stap je in Amsterdam (of Utrecht of Arnhem) op de Nightjet, een nachttrein waarmee je kunt reizen terwijl je slaapt. Om vervolgens rechtstreeks te reizen naar Wenen, waar je dan ’s morgens vroeg aankomt. Boek je op tijd dan heb je al een zit/slaap plaats voor € 38,00. Er zijn natuurlijk ook luxere (en duurdere) opties met een eigen slaapwagon. 

Wenen is een schitterende stad! Eet sachertorte, ga in het reuzenrad in het Prater park, bezoek het paleis van Sissi (Schloss Schönbrunn), de Spaanse rijschool en nog veel meer!

Berlijn

Stedentrip Berlijn

Vanuit Amsterdam reis je in 6 uur en 20 minuten rechtstreeks naar Berlijn. Als je op tijd boekt kost een enkeltje slechts € 38,00. Bezoek de Berlijnse muur, winkel op de Kurfürstendamm, bezoek een van de vele bierkelder of het Curryworst museum of breng een bezoek aan de Rijksdag. Berlijn kun je heel goed per fiets verkennen. En voor € 16,00 kun je in de trein zelfs je eigen fiets meenemen!

Stedentrips met de trein: Parijs

Met de Thalys naar Parijs

Oui Oui Paris! Ik hou van deze stad. En aangezien rijden en parkeren er een crime is, kun je net zo goed met de trein toch? Vanaf Amsterdam ben je met de Thalys er in 3 uur en 18 minuten, en vroege boekers kopen al een enkeltje voor € 35,00. De volgende keer dat ik naar Parijs ga zou ik wel een Emily in Paris tour willen doen!

stedentrips met de trein: brussel

Stedentrip Brussel

Met slechts een reistijd van 1 uur en 53 minuten waan je je in deze Belgische hoofdstad in het bourgondische buitenland! Met de Thalys betaal je € 29,00 voor een enkele reis. Je kunt tickets voor de Thalys vanaf vier maanden van tevoren boeken, hoe eerder je boekt des te minder je betaalt. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*