Home » My happy kitchen test: burrata

My happy kitchen test: burrata

Nederland heeft de Italiaanse kazen al lang geleden omarmd. Dol zijn we op Parmezaanse kaas, mascarpone, pecorino, gorgonzola, ricotta en mozzarella. Sinds een aantal jaar is er nu ook Burrata. My happy kitchen deed de test.
Burrata van AH

Wat is burrata?

Burrata is een Italiaanse kaas die lijkt op mozzarella, alleen dan nog lekkerder. Burrata – Italiaans voor ‘geboterd’ – komt van oorsprong uit Puglia, helemaal onderin de laars van Italië. De kaas – bijvoorkeur gemaakt van echte buffelmelk – is een combinatie van mozzarella aan de buitenzijde en room aan de binnenkant. De burrata wordt dichtgebonden met een draadje.
Burrata van AH

Hoe smaakt burrata?

Ik at de burrata op zijn simpelst, met wat goede olijfolie, basilicum en tomaat. Een insalata caprese zeg maar. En het smaakte heerlijk! Wel een tip: ik at de kaas direct uit de koelkast maar de kaas smaakt vele malen beter op kamertemperatuur. Even een half uurtje vantevoren uit de koelkast halen dus! 
 
gegrilde little gem met burrata

Recepten met burrata

Een heerlijk recept met burrata is deze gegrilde little gem met burrata en balsamico. De ideale zomerse lunchsalade. Je vindt op mijn blog ook nog het recept voor pappardelle met aspergepesto en burrata en een pasta met gegrilde paprika en burrata.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*