Nederland heeft de Italiaanse kazen al lang geleden omarmd. Dol zijn we op Parmezaanse kaas, mascarpone, pecorino, gorgonzola, ricotta en mozzarella. Sinds een aantal jaar is er nu ook Burrata. My happy kitchen deed de test.
Wat is burrata?
Burrata is een Italiaanse kaas die lijkt op mozzarella, alleen dan nog lekkerder. Burrata – Italiaans voor ‘geboterd’ – komt van oorsprong uit Puglia, helemaal onderin de laars van Italië. De kaas – bijvoorkeur gemaakt van echte buffelmelk – is een combinatie van mozzarella aan de buitenzijde en room aan de binnenkant. De burrata wordt dichtgebonden met een draadje.
Ik at de burrata op zijn simpelst, met wat goede olijfolie, basilicum en tomaat. Een insalata caprese zeg maar. En het smaakte heerlijk! Wel een tip: ik at de kaas direct uit de koelkast maar de kaas smaakt vele malen beter op kamertemperatuur. Even een half uurtje vantevoren uit de koelkast halen dus!
Recepten met burrata
Een heerlijk recept met burrata is deze gegrilde little gem met burrata en balsamico. De ideale zomerse lunchsalade. Je vindt op mijn blog ook nog het recept voor pappardelle met aspergepesto en burrata en een pasta met gegrilde paprika en burrata.