Home » Japanse tonijnsalade
Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg.  Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje met Japanse tonijnsalade. De wasabi, sesam en Kewpie mayonaise geven de tonijn een heerlijk Oosters tintje!

Kewpie mayonaise

Voor deze Japanse tonijnsalade gebruik ik bij voorkeur ook de Japanse kewpie mayonaise, een heerlijke friszure mayonaise. Deze is tegenwoordig in vrijwel alle grote supermarkten wel verkrijgbaar. Ik koop ‘m meestal bij de Makro. Uiteraard kun je ook gewone mayonaise gebruiken. Met de wasabipasta kun je de salade zo pittig maken als je zelf lekker vindt!

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Een oosterse variant op de traditionele tonijnsalade
Print Pin
Gang: Salade
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vis
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Servings: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • 3 eetlepels Kewpie mayonaise
  • 4 cm wasabi pasta of meer of minder naar smaak
  • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 norivel optioneel

Aan de slag!

  • Laat het blikje tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een schaal en roer los met de mayonaise en wasabi pasta. Breng op smaak met zout en peper.
    1 blikje tonijn op water, 3 eetlepels Kewpie mayonaise, 4 cm wasabi pasta
  • Rooster de sesamzaadjes lichtjes in een droge hete koekenpan en roer door de tonijnsalade.
    1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • Knip wat reepjes uit een norivel en decoreer hiermee de Japanse tonijnsalade.
    1 norivel
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse tonijnsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 Comments

  1. Leuk detail, dat norivel erop! Lijkt me een heerlijk broodje.

  2. Heerlijk! Laatst ook gelezen hoe je een pizzabodem moet maken met tonijn en nu dit recept. Heel blij mee!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*