Ja hoor, ik heb de smaak inmiddels helemaal te pakken. Ik hou van soep! Wie had dat kunnen denken. Voordeel is dat er weer een wereld aan receptjes voor mij opengaan. Zo veel lekkers te proberen! Bovendien is soep de ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen. Ik ben toch al niet zo’n groente-eter….. In deze lekkere pittige Oosterse wortelsoep gaat maar liefst een kilo wortels. De verse gember, cayennepeper en de djerek poeroet blaadjes geven deze soep een heerlijke kruidige, licht-pittige Oosterse smaak. Een aanrader!
Aziatische ingrediënten
Djerek poeroet blaadjes heb ik altijd in een bakje in de vriezer liggen. Je koopt ze bij de toko of de Aziatische supermarkt waar ze ook in de vriezer te vinden zijn. Bevroren blijven de blaadjes lange tijd goed en je haalt gemakkelijk 2 a 3 blaadjes uit de vriezer om ze bevroren bij je curry of soep te gooien. Wat mij betreft dé smaakmaker van de Aziatische keuken. Meer lezen over Aziatische ingrediënten?
Oosterse wortelsoep

Oosterse wortelsoep
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 kilo wortelen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui
- 3 cm verse gember
- 3 blaadjes djerek purut (kaffir limoen)
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- verse koriander, gedroogde uitjes, kokosrasp ter decoratie
Aan de slag!
- Schil en snipper de ui. Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit hierin de ui in ca. 5 minuten.1 ui, 2 eetlepels kokosolie
- Snij de wortelen grof, schil en rasp de gember. Voeg de wortelen, gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten mee.1 kilo wortelen, 3 cm verse gember, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 eetlepel kerriepoeder
- Maak ondertussen bouillon van 1 liter water en de blokjes tuinkruidenbouillon. Voeg dit – samen met de kokosmelk – toe aan de wortelen. Doe de blaadjes djerek purut erbij.2 blokjes tuinkruidenbouillon, 400 ml kokosmelk, 3 blaadjes djerek purut (kaffir limoen)
- Breng aan de kook en laat - met het deksel schuin op de pan – ca. 15 minuten koken totdat de wortels zacht zijn. Haal met een opscheplepel wat wortel eruit voor de decoratie en verwijder de djerek purut blaadjes (die kun je weggooien).
- Pureer met een staafmixer de soep helemaal glad. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep in kommen of borden en decoreer met fijngesneden wortel, koriander, geraspte kokos en gebakken uitjes.verse koriander, gedroogde uitjes, kokosrasp

grappig dat je ineens van soep bent gaan houden en fijn voor ons want dan krijgen we natuurlijk weer de lekkerste recepten te zien. Ik ben gek op soep maakt niet uit wat voor soep maar meestal wordt het voor het weekend verse tomaten groentensoep. Ik maak dan een grote pan zodat er ook een bak naar mijn moeder en naar de kinderen kan. Soto ajam soep en pindasoep daar kan je mij voor wakker maken.
Ja grappig he! Niets zo veranderlijk als de mens. Pindasoep wil ik ook wel een keer proberen!
Ik hou van soep! Het rare is dat ik het wel voornamelijk in de herfst en winter eet. In de lente en zomer bijna niet. Vooral soepjes met gember. Dat is lekker verwarmend. Ik ga je recept een keer proberen! Dank voor de tip.
Heb ik ook wel hoor, dat ik soep meer bij de winter en zomer vind passen. Binnenkort maar eens wat koude soepjes proberen!