Home » My happy life november 2021

My happy life november 2021

Een vreemde maand was november. Mega druk maar tegelijkertijd ook veel thuis. Veel gezelligheid maar ook weer een ‘soft’ lockdown. Ik merk ook dat ik vooral probeer het nu er van te nemen, omdat ik bang ben dat straks in december niks meer mag of kan. Gelukkig gaan Sinterklaas en Kerst altijd door! Voor nu blik ik nog even terug op my happy life november.

My happy life november 2021

My happy life november 2021

Met Bodhi bracht ik een bezoek aan The Mall of the Netherlands. Dit grootste winkelcentrum van Nederland in Leidschendam (op de grens met Den Haag) is indrukwekkend. En groot! Bodhi wilde heel graag naar de Haribo winkel en naar de Lego winkel, waar hij deze bonsai boom kocht. De boom heeft zowel een groen bladerdak als eentje met bloesem. Is het niet prachtig?

Deze maand kwam ook Bodhi’s VOG (Verklaring omtrent Gedrag) binnen, zodat hij nu een eigen toegangspas voor het Ministerie van Financiën heeft. Hij loopt daar stage en vind het maar wat interessant allemaal!

My happy life november

Met vriendin Mariska ging ik even wat leuke foto’s shooten in het tuincentrum. Bij de winactie in december kun je o.a. een heerlijk parfum winnen (het favoriete parfum van Lady Diana) en dus leek ons een bloemige setting wel leuk! 

Verder hebben we als gezin niet echt veel uitstapjes gemaakt deze maand besef ik me nu. We waren alle drie erg druk, Bodhi had een tentamenweek en bleef daarnaast het liefst thuis om op zijn nieuwe Playstation 5 te spelen. Peter heeft het super druk en ik had natuurlijk veel bloguitstapjes. En Bodhi en ik zouden zaterdag 20 november naar Comicon in Utrecht gaan, maar die beurs werd drie dagen tevoren gecanceld. Benieuwd wat december gaat brengen.

My happy life november

Gelukkig konden mijn moeder en ik nog wel twee dagen gezellig kerst shoppen in Essen, precies op de dag dat Duitsland Nederland als ‘donkerrood’ beschouwde en we eerst nog een enorm einreiseformulier moesten invullen. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben lekker gewinkeld, gezellig gekletst en veel lekkere dingen gegeten als bratkartoffel met kruidenkwark en verse reibekuchen op de kerstmarkt! 

Ik shopte vooral heel veel leuke kerstspulletjes (alsof ik al niet genoeg heb…), hierboven een kleine impressie.

Essence adventskalender

Ik ben overigens enorm bij dat het 1 december is, omdat ik nu kan beginnen met het uitpakken van mijn 3 (!) adventskalenders. Naast de kalender van The Bodyshop kocht ik voor mijzelf de adventskalender van Essence en kreeg ik nog een wijn adventskalender opgestuurd van Gusteau. Lekker iedere dag drie cadeautjes uitpakken!

Whirlpool

Met het insturen van een recept won ik op Instagram deze maand gewoon even een Whirlpool combimagnetron met speciale crisp functie t.w.v. € 879,00. Ben ik een lucky bastard of niet?

Eind november was Peter nog jarig, maar zat ik in Portugal. Zijn verjaardagsetentje halen we nog wel een keer in, de vraag is alleen wanneer, met alle nieuwe maatregelen….

Pays d'Oc

Bloguitjes

Ik mocht genieten van een heerlijk wilddiner met Pays d’Oc wijnen in de Pop-up wild-wijn bar in Amsterdam. Een prachtig oud pand uit 1627 in de bar van restaurant De vijff vlieghen. Echt een aanrader om eens te bezoeken als je in Amsterdam bent.Fidelity Brunch

Ik moest deze maand regelmatig naar Amsterdam. Voor de fidelity brunch van de regio Zuid-Tirol bijvoorbeeld. Waar ik genoot van allerlei lekkere gerechten van het ingevlogen chef’s team en mijn eigen ‘marillen knödel’ mocht draaien.

Lowlander kerstdiner

Heel bijzonder was (wederom in Amsterdam) het kerstdiner van Lowlander. Wist je dat er ieder jaar zo’n 1,5 miljoen kerstbomen worden weggegooid in Nederland? Onder het motto ‘eat and drink your christmas tree’ kregen we een kerstdiner waarbij iedere gang – gemaakt door gerenommeerde chefkoks – dennennaalden bevatte! En natuurlijk geserveerd met de winter I.P.A. van Lowlander, die wordt gebrouwen met sparrennaalden. Een bijzondere maar vooral zeer smaakvolle ervaring!

Portugal

Een dag nadat ik uit Duitsland terug was moest ik opnieuw mijn koffertje pakken, dit keer voor een vierdaagse perstrip naar Portugal. Daar bezocht ik met drie andere bloggers de Alentejo, een prachtig landelijk gebied tussen Lissabon en de Algarve. Ik zal hierover op mijn blog in januari nog uitgebreid terugkomen. Het was een fantastische reis!

Blogpost

Er werd weer een hoop moois en lekkers bezorgd hier in Den Haag. Van de nieuwe Tony estafettereep (verdween heel snel in Bodhi’s mond) tot de verse kant-en-klare mama’s maaltijden. Handig wanneer diezelfde Bodhi weer eens HONGER heeft of ik even geen tijd heb om te koken.

Helemaal fantastisch was het enorme pakket met een selectie uit de kerstcollectie van The Bodyshop! Wat een mooie producten en verpakkingen zitten er dit jaar weer tussen!

Van The Yoghurt Barn mocht ik hun nieuwe overnight oates proberen. Ze werden bezorgd met een complete krat aan boodschappen om mijn eigen ontbijtje te ‘pimpen’. Hoe leuk! 

De Grote Hamersma wijncursus

Qua wijn zit ik goed deze dagen want ik mocht zowel een kerstmenu wijnpakket van Vinify ontvangen als ook de doos met negen (!) wijnen die horen bij de online wijncursus van Hamersma. Proost!

Delicious magazine

Het kerstnummer van Delicious Magazine is voor mij altijd een must in december, heel fijn om deze dan ook op de mat te vinden!

My happy life december 2021

It’s the season to be jolly! Want ook al lijkt Corona nog lang niet verdwenen, december blijft mijn favoriete maand (ook al is de lente mijn favo seizoen!). Op instagram start vandaag mijn jaarlijkse adventskalender winactie, waarbij ik 20 dagen lang iedere dag mooie prijzen weg mag geven. Van een workshop Indiaas koken tot een parfum en van een Sodastream tot verse oesters. Doe je ook mee?

Daarnaast zou ik zelf een bloggers event organiseren tijdens het Amsterdam Light festival, maar dat is door de corona maatregelen helaas gecanceld. Ik ga in ieder geval vandaag de kerstboom optuigen, de feestmaand kan beginnen, al is het grotendeels vanuit huis. Fijne decembermaand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Wat een mooi maandje was het voor je! Wat een verwennerij ook allemaal en die oven!! Bofkont ??
    Gaat een letterlijk heerlijke maand worden, benieuwd naar al jouw recepten weer! Geen boottochtje helaas maar hopelijk zien we elkaar toch snel weer xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*