open lasagne met gekonfijte eendenbout

Open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui

Dit voorgerecht is zo’n smaakbommetje, dit moet je gewoon een keer maken. Bovendien kun je het prima voorbereiden en op het moment supreme eenvoudig ‘opbouwen’. Ideaal dus voor het kerstdiner, deze open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui

open lasagne met gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

De gekonfijte eendenbout is al voorgegaard dus hoef je alleen maar nog even te laten nagaren in het eigen vet in de oven. Eendenbout heeft een intense smaak en is lekker sappig en zacht. Je koopt het bij een goede slager (online bijvoorbeeld hier of hier) of bij o.a. Makro en Sligro.

open lasagne met gekonfijte eendenbout

Gekaramelliseerde uien

Het is niet veel werk, het kost alleen wat tijd. Maar in de tussentijd hoef je alleen maar af en toe even om te scheppen. Gekaramelliseerde ui is zo lekker, de balsamico maakt het af. Zowel de ui als de eendenbout kun je ook al de dag ervoor bereiden. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast en warm vlak voor serveren even op in de magnetron of pan.

open lasagne met gekonfijte eendenbout

Open lasagne met gekonfijte eendenbout en gekaramelliseerde ui

Wat heb je nodig (4 personen):

Ingrediënten

  • 1 gekonfijte eendenbout (ca. 200-250 gram)
  • 5 uien
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Balsamicosiroop
  • 4 verse lasagnevellen

Halveer de uien en snijd in ringen. Smelt de roomboter in een grote koekenpan of wok en bak de uien in ca. 5 minuten glazig op middelhoog vuur. Zet dan het vuur laag en laat de uien in ca. een uurtje rustig karamelliseren. Schep af en toe om. Voeg 10 minuutjes voor de eindtijd de bruine suiker en balsamicoazijn toe en schep nog een keer om.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gekonfijte eendenbout met aanhangend vet in een ovenschaaltje en bak voor ca. 15 minuten. Laat wat afkoelen en trek met twee vorken het vlees van de bot en uit elkaar.

Kook de lasagnevellen in kokend water voor 2 minuten. Neem met een schuimspaan uit het water, leg op een snijplank en halveer (je kunt ze ook voor het koken al halveren). Leg op ieder bord een half vel, schep daar wat ui en eendenbout op en herhaal dit nog een keer. Decoreer het bord met de balsamicosiroop.

Bewaar het recept voor open lasagne met gekonfijte eendenbout op Pinterest:

 

De balsamicoazijn en -siroop heb ik gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
open lasagne met gekonfijte eendenbout
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*