Home » Olie van Olivia – olijfolie met een verhaal
Olie van Olivia

Olie van Olivia – olijfolie met een verhaal

Ik ben een grootgebruiker van olijfolie. Ik bak er in en er mee, maar eet het ook heel graag zo, met wat zout, eventueel wat balsamico-azijn en goed brood. En wat dacht je van een heerlijke sladressing? Olijfolie komt in vele soorten en maten, en de kwaliteit laat vaak te wensen over. Koop daarom goede olie van Olivia, olijfolie met een verhaal!

Olie van Olivia

Kwaliteit van olie

Net als een goede wijn, kan een goede olijfolie je gerecht naar een hoger niveau tillen. Alleen wat is dan zo’n goede olijfolie? Olijfolie is net zo complex en divers in smaak als wijn. De olijfsoort, het oogstjaar en vooral ook de manier van verwerken zeggen veel over de olijfolie. Ook vind er helaas veel fraude plaats op de olijfoliemarkt. Zo hoeft er volgens Europese regelgeving op het etiket niet vermeld te worden wat de herkomst is van olijven of waar deze geproduceerd is. En soms wordt de olie ook gemengd met andere (goedkopere) olie, zoals zonnebloem of maiskiemolie. Olijfolie uit de supermarkt, met prijzen van € 5,00 – € 10,00 zijn feitelijk te goedkoop om echt van goede kwaliteit te zijn.

Olijfolie van olivia

Olie van Olivia

Bezoek vooral eens de webshop van Olie van Olivia. Op haar reizen over de wereld zoekt Olivia de allermooiste en lekkerste olijfolies van duurzame olijfboeren en olijfolie-producenten. Olijfolies, gemaakt door de meest inspirerende vrouwen. En jij kunt je abonneren en één keer per maand of één keer per twee maanden een nieuwe olijfolie ontdekken. En zo misschien een nieuwe favoriet ontdekken! 

Olie van Olivia uit Spanje: arbequina van Penélope

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is Italië niet hofleverancier van olijfolie maar Spanje. Er zijn wel 85 verschillende soorten olijven met allemaal een unieke smaak. Zo ook de arbequina olijfolie van Penélope Garcia Cruz. Haar olijfboomgaard Oleazara beschikt over een eigen molen waardoor de olijven direct na oogsten geperst kunnen worden. Omdat de kwaliteit van de olijfolie sterk afhangt van het moment van pluk tot persen (hoe sneller hoe beter zou je kunnen zeggen), is dit een olie van top kwaliteit!

Een milde olijfolie, met de geur en smaak van rijpe groenten met een vleugje banaan, is meer zoet dan bitter. Door de smaak van groene kruiden heeft zij toch ook een tikje pittigheid. Met een nasmaak van tomaat, amandelen en vijg is het een heel plezierige olijfolie voor sauzen en is goed te combineren met gekookte, gebakken of gegrilde vis. Een lichte salade met wat bittere smaken fleuren ook op met deze olijfolie. Maar ook bij verschillende kazen en rood vlees is deze olijfolie een aanrader.

pistachepesto

Koken en bakken met olijfolie

Op Cyprus mocht ik zelf olijven plukken en kreeg ik het recept van een heerlijke olijvencake, gebakken met olijfolie! En ook in een goede pesto – zoals deze met pesto met pistachenootjes – is een goede olijfolie onmisbaar. Op de site van Olivia vind je nog meer recepten met olijfolie. Maar zo puur vind ik zo’n kwaliteits olijfolie het allerlekkerste! Het leuke schaaltje komt van Style de Vie.

Ik heb de olijfolie van Olivia gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*