Home » Paaskoekjes met dragee eitjes
kaaskoekjes met dragee eitjes

Paaskoekjes met dragee eitjes

Gewone paaseitjes van chocolade eet ik bijna niet, maar dragee eitjes, die kan ik niet laten liggen. Heerlijke hazelnootpraliné met een krokant suikerlaagje, mmm. Ik bakte er deze leuke paaskoekjes met dragee eitjes mee!

Paaskoekjes met dragee eitjes

Mini dragee eitjes

Ik gebruikte voor dit recept mini dragee eitjes. Je kunt ook één grote of zelfs chocolade paaseitjes gebruiken. Voor de koekjes gebruik ik het deeg dat ik eigenlijk altijd gebruik voor zelfgebakken koekjes, ik noem het altijd mijn roomboterkoekdeeg. Ik maak er bijvoorbeeld ook koektaarten mee, zoals deze koektaart voor Pasen. Het is een ideaal deeg om te maken en eventueel in te vriezen voor later. Zo heb je altijd deeg in huis om verse koekjes te bakken!

kaaskoekjes met dragee eitjes

Paaskoekjes met dragee eitjes

Wat heb je nodig (ca. 20 koekjes)

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 300 gram bloem
  • Gewone kristalsuiker
  • (mini) Dragee eitjes

Extra nodig: bakpapier, beslagkom, (hand)mixer, plastic folie

Mix de boter, suiker en vanillesuiker in een beslagkom romig. Meng er nu ook de eierdooier door en mix totdat deze helemaal is opgenomen. Doe er de zout en bloem bij en kneed tot een deegbal. Leg de bal ca. 1 uur in de koelkast, gewikkeld in folie.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak van de deegbal kleine balletjes, ik weeg ze altijd af, zo rond de 30 gram per stuk. Op gevoel kan ook hoor! Rol de balletjes door de kristalsuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Haal uit de oven en druk er voorzichtig 1 of 2 dragee eitjes in. Laat de koekjes nu volledig afkoelen.

Bewaar het recept voor paaskoekjes met dragee eitjes op Pinterest:

Paaskoekjes met mini dragee eitjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Paaskoekjes met mini dragee eitjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*