pompoengnocchi

Pompoengnocchi met paddenstoelen

De pompoenrecepten vliegen je in deze tijd van het jaar om de oren. Op mijn blog vind je echter maar drie recepten. Een soepje, een stoof en een bladerdeegtaartje. En die laatste twee zijn van mijn gastbloggers. De reden? Ik maak er mijn twee mannen niet echt blij mee. En aangezien zij mijn meest dankbare publiek zijn, maak ik het dus niet vaak klaar. Omdat Peter laatst een paar dagen weg was voor werk, en Bodhi uiteindelijk toch alles wel eet, maakte ik pompoengnocchi met paddenstoelen. Missie geslaagd want wat hebben we gesmuld!

pompoengnocchi

Pompoengnocchi

Gnocchi worden meest gemaakt van gekookte aardappelen. Afgekoeld en aangemaakt met bloem en ei maak je hier een deeg  van. Dat kan dus ook prima met pompoenpuree. Ik was lui en kocht een zak voorgesneden pompoenblokjes bij de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een pompoen fijnsnijden (de schil mag je laten zitten).

Gnocchiplankje

Gnocchiplankje

Van mijn lieve foodie-collega Nicoletta kreeg ik ooit een heus gnocchiplankje. Hier kun je de deegbolletjes over rollen om zo de gewenste strepen in je gnocchi te krijgen. Maar je kunt ook gewoon een vork gebruiken! Je koopt een soortgelijk gnocchi plankje van beukenhout voor maar € 4,95 bij Dille & Kamille. Leuk cadeautje voor de feestdagen?

pompoengnocchi

Pompoengnocchi met paddenstoelen

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 300 gram pompoenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 1 eierdooier
  • 125 gram bloem
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • (eventueel) bieslook of platte peterselie
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de pompoenblokjes om met de uitgeperste knoflook en een eetlepel olijfolie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 minuten in de oven.

Laat afkoelen en pureer met een pureestamper of knijper. Meng hier de bloem, Parmezaanse kaas en eierdooier door en meng tot een soepel deeg. Breng op smaak met zout en peper.

Bestuif je werkblad met bloem, verdeel het deeg in vier porties en rol uit tot een dunne rol. Snijd kleine kussentjes van de rol. Rol de kussentjes over een vork (of gnocchiplankje) om er ribbels in te maken. Leg op een bord en ga door met de volgende rol.

Breng water aan de kook en kook de gnocchi in twee porties in ca. 3 minuten gaar. Haal met een schuimspaan uit de pan, doe in een schaal en schep om met een halve eetlepel olijfolie.

Verhit de roomboter in een pan en bak de gnocchi ca. 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog een paar minuten. Maak af met fijngehakte peterselie of bieslook.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoengnocchi met paddenstoelen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge