Het was de gevleugelde uitspraak van mijn opa: ‘ik heb hier een plekje in mijn buik waarin altijd plaats is voor een toetje’! En dat geldt voor mij eigenlijk ook wel. Echter niet voor alle desserts. Een ijscoupe bijvoorbeeld is me echt te machtig. Maar voor een lekkere mousse, van fruit of chocolade, heb ik altijd wel plaats! Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
10 x de lekkerste mousse recepten
Kersenmousse
Zijn ze in het seizoen, dan eet ik ze het liefst elke dag. Zo uit het vuistje, maar ook verwerkt in gerechten. Zoals deze heerlijke luchtige kersenmousse.
Luchtige aardbeienmousse
Gebruik voor deze heerlijke luchtige aardbeienmousse bij voorkeur Hollandse aardbeien, boordevol smaak!
Candycane mousse
Afgelopen Kerst maakte ik deze candy cane mousse, met laagjes witte chocolademousse en zelfgemaakte frambozengelei. Maar het hoeft natuurlijk geen kerst te zijn om van dit toetje te genieten!
Bounty mousse
Van mijn favoriete candybar Bounty maakte ik deze gemakkelijke bounty mousse van kokos en chocolade!
Mangomousse met passievrucht
Deze luchtige mangomousse wordt extra fris met een laagje van verse passievrucht!
Luchtige tiramisu mousse
Deze luchtige tiramisu mousse bevat geen alcohol en geen rauw ei. Ideaal voor iedereen dus! Je maakt ‘m in een handomdraai, met of zonder amarettini (dan is het dessert ook nog eens glutenvrij).
Limoncello mousse met pistache
Een lekkere luchtige mousse van limoncello met pistachenootjes voor een beetje bite. Dit toetje wil je!
Salted caramel mousse
Een romige mousse recept met salted caramel en zoute popcorn. De smaakcombinatie van deze salted caramel mousse met popcorn is hemels!
Cappuccino mousse
De liefhebbers van koffie worden vast blij van deze heerlijke cappuccino mousse!
Luchtige frambozenmousse
Deze luchtige frambozenmousse maak je van slechts vier ingrediënten. Je eet er je lepel bij op zo lekker! Gebruik voor dit mousse recept diepvriesframbozen, dan eet je deze lekkere mousse ook gewoon buiten het seizoen!






Ik probeer bakken te leren. De info op internet werkt er niet aan mee. Wat is het verschil tussen mousse en bavarois. Wat is het verschil tussen luchtig en niet luchtig. Waarom zit in de ene mousse gelantine en in de andere geklopt eiwit, maar in de bavarois ook. Bavarois met gelatine viel zo tegen leek wel op gelei pudding.
Het is af en toe ook wel ingewikkeld! Een mousse is een luchtig dessert, vaak gemaakt met een basis van opgeklopte slagroom en eiwitten. De luchtigheid komt van het opkloppen van de eiwitten en de room.
Een bavarois is een luchtige pudding, die traditioneel in een vorm wordt gegoten en gekoeld. Het is opgebouwd uit een vla-achtige basis, verrijkt met gelatine en slagroom. De structuur is steviger dan die van een mousse en lijkt meer op een pudding dan op een schuim.