De Dolomieten in Zuid-Tirol (Italië) zijn magisch mooi. En als je dan ook nog eens fantastisch kunt eten met uitzicht op deze bergen, dan heb je toch wel een unieke belevenis te pakken. Ben je in de gelegenheid, pak dan zeker de kabelbaan en ga voor een lunch with a […]
Nieuwste berichten
Kokosgarnalen met mango chilisaus
Zomer op je bord, zo kan ik deze kokosgarnalen met mango chilisaus het best omschrijven. Dit moet je gewoon een keer maken, zo lekker. Ook als het geen zomer meer is! Kokosgarnalen Ik heb altijd wel een zak grote gepelde garnalen in de diepvries liggen. Want super lekker in de […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #41: noga en Mars
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In deel 41 van de serie twee zoete versnaperingen: noga en Mars. Noga Noga is een lekkernij van […]
Surf en turf spiesjes voor op de bbq
Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]
Uit de moestuin: een zomer met vele uitersten
Door gastblogger Ellen Rebel – Het weer is nogal afwisselend zullen we maar zeggen. Regen, wind en zon wisselen elkaar regelmatig af. Wij zijn druk met klussen en daardoor ervaren wij het als een heerlijke zomer. We hoeven ook niet al te veel te sproeien in de tuin. Het regende in […]
Aziatische ingrediënten die niet in je keukenkastje mogen ontbreken!
Mijn gezin is groot fan van de Aziatische keuken. Van Thais tot Indisch en van Indiaas tot Chinees, we eten het minstens drie keer per week. Mijn keukenkastje puilen dan ook uit van de kruiden, specerijen en sauzen/olie. Vandaag laat ik je zien welke Aziatische ingrediënten niet in je keukenkastje […]