Als kind vond ik spruitjes vies! En dus at ik jarenlang geen spruitjes. Totdat ik een keer een recept tegen kwam van gegratineerde spruitjes. Eenmaal uitgeprobeerd kwam ik er achter dat ik spruitjes dus wel lekker vond! Deze gegratineerde spruitjes met limoenboter en pecorino hebben mij van spruitjeshater in liefhebber […]
Nieuwste berichten
Aardappelgratin uit de oven
Aardappelgratin uit de oven is het ideale bijgerecht voor je kerstdiner. Je kunt het grotendeels voorbereiden en terwijl de gratin in de oven staat heb je je handen vrij voor de overige gerechten. Bovendien is het ook nog eens heel erg lekker. Maak de romige aardappelgratin in een grote ovenschaal, […]
Kerstdecoraties van zelfgemaakte klei
Op Amerikaanse sites kwam ik deze spierwitte klei tegen die je zelf kunt maken, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkast hebt staan. Het leek me leuk om kerstdecoraties te maken van zelfgemaakte klei! Zelfgemaakte klei De klei maak je dus van water, maïzena en baking soda en […]
Kerst koektaartjes voor bij de koffie
Zijn ze niet super schattig, deze kerst koektaartjes? En echt niet moeilijk om te maken! Gezellig bij de koffie op eerste kerstdag. Kerst koektaartjes Ik heb de smaak van koektaarten maken helemaal te pakken. Ik maakte eerder al een koektaart voor pasen en een moederdag koektaart. Je kunt je zo heerlijk […]
Vega(n) carpaccio van biet
De binnenkant van de chiogga biet is zo mooi om te zien, dat het de hoofdrol in een gerecht verdient. Zoals in deze carpaccio van biet! Een mooi en licht vegetarisch of vegan voorgerechtje voor de feestdagen! Chiogga biet De Chioggia biet is afkomstig uit het plaatsje Chioggia in Italië. Het is […]
Zalm Wellington in éénpersoonsportie
Vier je één van de kerstdagen alleen? Dan is het nog steeds leuk om een lekker kerstdiner voor jezelf te bereiden. Deze zalm Wellington in éénpersoonsportie is een feestelijk en erg lekker gerecht, dat je vast helemaal in kerstsferen brengt. Overigens ook buiten de feestdagen om heel lekker! Eénpersoons portie […]