Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee heerlijke desserts: Eton mess en pavlova. Geschiedenis van beroemde gerechten Eton […]
Nieuwste berichten
DIY: een feestje in een doosje
Het is één van mijn favoriete quotes: ‘Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen’. Want het is gewoon zo waar. Jij bent (voor een groot deel) zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Maar soms heb je daarbij wat hulp nodig. Zoals met dit feestje in […]
Tip om efficiënt te werken: weekmenu en foodprepping
Het vorige artikel met tips om efficiënt te werken werd goed ontvangen! In dit vervolg deel ik met jullie graag nog meer tips. Dit keer over de warme maaltijd. Want ook bij jou is het vast een terugkerend issue: wat zullen we vanavond weer eens eten? En heb ik alle […]
Scotch eggs – British & Drenthe style!
Net als flapjacks is ook dit een gerecht dat ik heb leren kennen tijdens onze vakantie in Zuid-Engeland. Eieren in gehakt, ofwel Scotch eggs. Ik maakte ze klaar op twee manieren! Scotch eggs British style De originele versie maakte ik met worstvlees en wordt bereid in de frituurpan. Ik heb ook – […]
Geschiedenis van Wastora
Omdat ik opgegroeid ben in Zaandam in de jaren ’70 en ’80, is Wastora voor mij een begrip. Het is de winkel waar ik voor het eerst mijn ouders kwijtraakte (help), waar ik na schooltijd singletjes uit de top 40 ging luisteren en waar we hele woensdagmiddagen doorbrachten met televisiekijken […]
Hebben! Recepten uit Wenen van Antonia Kögl
Als ik eerlijk ben vind ik dat er veel kookboeken op de markt verschijnen die weinig toegevoegde waarde bieden. Vaak verbonden aan op dat moment ‘hip & happening’ mensen van internet of tv, bieden ze meestal niet meer als de zoveelste smoothie bowl, bananenbrood of havermoutkoekjes. Gelukkig is daar Recepten […]