Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee heerlijke salades: Waldorf salade en Caesar salade Geschiedenis van beroemde gerechten Waldorfsalade […]
Nieuwste berichten
Zelf gezouten karamelsaus maken (+ variatierecept lavendelkaramel)
Ik heb gezouten karamelsaus al in meerdere blogs verwerkt (zoals dit recept voor salted caramel mousse) maar ik krijg zo vaak de vraag naar het recept voor gezouten karamelsaus dat ik er nu maar eens een aparte blogpost aan wijd. Zelf gezouten karamelsaus maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk! Zelf […]
Limoen lavendelcakejes
Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]
Over the top wishlist 50e verjaardag
Nog maar twee maandjes, dan word ik 50! Vijftig! En hoewel ik altijd roep dat leeftijd maar een getalletje is en dat je zo jong bent als je je voelt, toch is het wel een dingetje hoor. Vorig jaar mei maakte ik een fifty before fifty lijst, met de 50 […]
My happy life maart 2018
Hoera, het is lente! En hoewel het nog niet altijd even warm is, heb ik wel de lente in mijn hoofd. Lammetjes, bloemen, buiten zitten in een voorzichtig zonnetje…niets maakt me blijer! En wat dacht je van al die vrije dagen die we weer voor de boeg hebben straks? Maar […]
Superdeal! Gastronomisch 5-gangendiner bij De Pepermolen in Leidschendam
Een culinaire avond van hoog niveau… zo stond het beschreven op de site van SocialDeal. En laat daar nou geen woord van gelogen zijn! Dit gastronomische 5-gangendiner van de chef (+ 2 heerlijke amuses) bij resaurant De Pepermolen is de luttele 29 euro meer dan waard! De pepermolen In Den […]