Naast koken is sporten ook een grote hobby van mij. Vroeger was ik vooral bezig met turnen op hoog niveau . Maar toen ik voor mijn studie naar Den Haag verhuisde ben met het serieuze turnen gestopt en meer bij sportscholen gaan sporten en lesgeven. Tot 7 jaar geleden, toen […]
Nieuwste berichten
Zelf dropfudge maken
Toen ik onlangs op internet bij Van Beekum tussen de kruiden en specerijen aan het snuffelen was viel mijn oog al snel op zoethoutwortelpoeder. Interessant! Die verdween dus snel in mijn digitale mandje – samen met nog een heleboel andere specerijen – en daarna in mijn keukenkastje. Maar wat maak ik daar nou […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #5: beef Wellington en tournedos Rossini
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee stukken vlees: beef Wellington en tournedos Rossini Geschiedenis van beroemde gerechten […]
Goed, eerlijk en lekkâh eten bij Restaurant Pearl (Hilton Den Haag)
Restaurant Pearl in het Hilton hotel in Den Haag is na een grondig facelift vorige week opnieuw geopend. En hoewel de prachtige inrichting gebaseerd is gebleven op het beroemde schilderij ‘Het meisje met de Parel’ van Vermeer uit 1665 is de foodbelevening helemaal van 2018! Red: dit restaurant is inmiddels […]
My happy life februari 2018
Als februari voorbij is betekent het ook dat de lente voor de deur staat: mijn favoriete seizoen. De maand maart is voor mij de maand van krokussen en narcisjes, het eerste voorzichtige zonnetje, een heleboel paaseitjes en plannen maken voor de vakantie(s). Maar vandaag kijk ik met jullie eerst even […]
Zelf mini kaassoufflés maken + variatietips
Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de prachtige blog van Tessa van Patesserie. En hoewel je zou denken dat ik als een blok zou vallen voor één van de zoete lekkernijen op haar blog werden het de mini kaassoufflés. Omdat dat één van mijn favoriete frituursnacks is […]