Een geslaagde avond uit eten gaan is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van het eten. De manier waarop het eten geserveerd wordt, de ambiance van het restaurant en het enthousiasme en vriendelijkheid van het bedienend personeel: het draagt allemaal bij aan de totaalbeleving. En die is meer dan geslaagd bij […]
Nieuwste berichten
Geschiedenis van de dagelijkse boodschappen
Het lijkt een van de verworven gemakken van de moderne tijd: dat je waar en wanneer je wilt alles kunt bestellen en laten bezorgen. Van je boodschappen tot je avondeten. Maar wist je dat er vroeger ook al werd thuisbezorgd door de bakker, slager, groente- of melkboer? Zelfs de supermarkt kwam […]
Traditionele Engelse flapjacks
Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]
Cappuccino mousse
Ben jij ook zo’n liefhebber van koffie? Ik kan niet zonder mijn dubbele espresso in de ochtend! In de middag drink ik het liefst cappuccino. Lekker met een dikke melkschuimlaag. Ik kreeg deze kerst mooie koffie/thee glazen die mij inspireerde tot het maken van een lekker toetje: cappuccino mousse Toetjes! […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #3: Sachertorte en tarte Tatin
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie over de geschiedenis van beroemde gerechten twee taarten: de Sachertorte en tarte Tatin Geschiedenis van […]
Paddenstoelencrumble
Ik ben dol op paddenstoelen. In alle soorten en maten. En ik ben dol op crumbles, meestal zoet zoals in appel– of deze heerlijke rabarbercrumble. Op een dag bedacht ik me: waarom probeer ik niet eens een paddenstoelencrumble te maken? Waarbij ik de suiker dan vervang door kaas (alles is […]