Nieuwste berichten

Buffet, Snack

Mix & Match: traditionele gerechten in de mix

Gastblog door Dieneke – Heerlijk, het is lente! Langzaam beginnen de plantjes weer tot leven te komen. Worden we ’s morgens weer door de vogeltjes gewekt. En als dan opeens het zonnetje doorbreekt, kunnen we weer lekker naar buiten. Wat een geluk hebben we al met het weer gehad. Alleen […]

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam
Drinken, Restaurant

Pink galore: Mama Kelly Amsterdam & Barefoot wijn

Afgelopen maand was ik te gast bij Mama Kelly Amsterdam voor een wijnproeverij en lunch met Barefoot wijn. Pink galore: een heerlijke overvloed aan roze, van interieur tot sprankelende rosé. En een persoonlijk gesprek met wijnmaker Jennifer Wall. Ik vertel je er alles over! Mama Kelly Amsterdam Ik was al […]

Bakken

Zelf bitterkoekjes maken

Tijdens mijn grote bakmanie in december maakte ik voor het eerst zelf bitterkoekjes. Echt nooit geweten dat dit zo eenvoudig was. Je hebt er slechts vier ingrediënten voor nodig! Het recept haalde ik van de site van 24 kitchen,  van de onvolprezen Rudolph van Veen. Zelf bitterkoekjes maken is echt […]

Heineken brouwerij
Geschiedenis

Geschiedenis van Heineken

Heineken is – na Unilever – Nederland’s grootste multinational op het gebied van levensmiddelen. Op de wereldranglijst bevindt Heineken zich bij de eerste 50. Hoog tijd voor een stukje geschiedenis van Heineken, een goudgeel stukje Hollands glorie! Geschiedenis van Heineken In 1864 koopt de toen 22-jarige Gerard Adriaan Heineken brouwerij […]

Basis

Président et moi: 50 ans de qualité

Het merk Président is ontstaan op een nieuwjaarsborrel in 1968. Een goed jaar, want vijf maanden later werd ik geboren….Président et moi staan dus ieder voor 50 jaar topkwaliteit! Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een proeverij van Franse kazen van Président kon ik natuurlijk geen ‘non’ zeggen. Helemaal omdat […]

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes
Aziatische keuken, Bakken

Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken

Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet […]