Ben je ook zo’n lekkerbek en ga je graag in het buitenland uit eten, maar val je vaak terug op de gerechten die je al kent? Want wat is fricassée de lapin, of pepitoria de gallina? Of wil je weleens wat anders dan spaghetti carbonara of lasagna? Culinair schrijver Onno […]
Recente berichten
Labneh balletjes
Beetje bij beetje leer ik de keuken uit het Midden-Oosten kennen. En die kennismaking bevalt goed! Na dukkah ben ik nu helemaal ‘hooked’ aan labneh balletjes. Deze lekkernij komt het meeste voor in Libanon en Syrië waar het een vast onderdeel is van de mezze (verschillende kleine gerechtjes, meestal als […]
Fussili met salami en rozemarijn
Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel […]
My happy kitchen test: Ellest Churros
Voornamelijk bekend van kermissen, braderieën en festivals: de churros kraam. Churros is een Spaanse variant op onze oliebol, maar dan in de vorm van lange staven. Lekker met kaneelsuiker! In het vriesvak van de supermarkt trof mijn zoontje tot zijn grote blijdschap een doosje kant-en-klare diepvries churros aan. Ellest Churros, […]
Culinaire cadeaus
Als je bij vrienden gaat eten of de buurvrouw wilt bedanken voor het verzorgen van de plantjes geef je meestal een bloemetje, een fles wijn of een cadeautje in de categorie ‘badschuim & boek’. Maar is het niet veel leuker iets te geven dat je zelfgemaakt hebt, iets wat aangeeft […]
My happy kitchen test: Gü hot chocolate soufflés
Mag je dit eigenlijk nog wel een ’toetje’ noemen? Deze Gü hot chocolate soufflés? Laten we het maar even houden op ‘dessert’. Het noemt zichzelf op de verpakking al ultra-decadent. En staat vol met heerlijke spreuken als ‘Prudence is soooo 1658’ of ‘Ordinairy is pointless’. Daar hou ik van. Gü […]
(Zon)ovengedroogde tomaatjes
Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt! […]
Margriet kookboek uit de jaren 60
Mijn oudste kookboek is het Margriet kookboek beknopte editie. Volgens het colofon samengesteld door ‘Marianne’ (zonder achternaam) met medewerking van de Voedingsraad. De eerste druk van dit kookboek verscheen al in 1953. Dit exemplaar is waarschijnlijk van midden jaren 60. Margriet kookboek Mijn moeder kreeg het van haar moeder […]
Pluk! Den Haag
Een nog vrijwel onontdekt pareltje in Den Haag: lunchroom Pluk! Den Haag. Tussen Kijkduin en Madestein – aan de Loosduinse Hoofdstraat – vind je de lunchroom, die onderdeel uitmaakt van de voormalige stadsboerderij Hoeve Bijdorp. Er lopen een hoop aaibare geitjes, schapen en varkens rond en ze verbouwen hier hun […]
After eight (dinner mints)
Na de bounties en de twix(taart) stond een ander snoepje hoog op mijn verlanglijst: After eight. Dit ietswat oubollige snoepje is al favoriet sinds ik een heel klein Anne-Marietje was. Wanneer we vroeger Sinterklaas vierden bij mijn opa en oma kregen alle kinderen marsepein, behalve ik: ik kreeg een doosje […]