Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee heerlijke snacks: Nachos en sandwich. Geschiedenis van beroemde gerechten Nachos Ik […]
Nieuwste berichten
Kookworkshop Siciliaanse keuken (+ recept crostini amandelpesto!)
In november deed ik een kookworkshop bij Nicoletta van La Cucina del Sole. Nicoletta was afgelopen jaar een van de geinterviewde ‘women in foodbusiness’. In haar kookschool in Amsterdam geeft zij diverse kookworkshops en ook organiseert zij culinaire wijn & spijsreizen naar Puglia. Samen met mijn collega Brigit deed ik […]
IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)
Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]
Social Deal voor een schijntje: 5-gangendiner bij Papermoon
Een geslaagde avond uit eten gaan is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van het eten. De manier waarop het eten geserveerd wordt, de ambiance van het restaurant en het enthousiasme en vriendelijkheid van het bedienend personeel: het draagt allemaal bij aan de totaalbeleving. En die is meer dan geslaagd bij […]
Geschiedenis van de dagelijkse boodschappen
Het lijkt een van de verworven gemakken van de moderne tijd: dat je waar en wanneer je wilt alles kunt bestellen en laten bezorgen. Van je boodschappen tot je avondeten. Maar wist je dat er vroeger ook al werd thuisbezorgd door de bakker, slager, groente- of melkboer? Zelfs de supermarkt kwam […]
Traditionele Engelse flapjacks
Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]