Ontelbaar veel keer ben ik er al op vakantie geweest: in Mittersill (Salzburgerland) in Oostenrijk. Altijd in de zomer, ik ben geen type voor de wintersport. Meer dan 25 keer, ik weet dan ook goed welke must sees je in dit deel van Oostenrijk zeker niet moet overslaan. Ik zet […]
Nieuwste berichten
Geitenkaaslollies met pistachecrumble
Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]
Geschiedenis van beroemde gerechten #11: hamburger en hot dog
Ik ben gefascineerd door de geschiedenis van ons eten. Het leek me dan ook leuk een serie te maken waarin ik de geschiedenis van beroemde gerechten en producten onder de loep neem. In dit deel van de serie twee snacks: hamburger en hotdog. Geschiedenis van beroemde gerechten Hamburger Een hamburger […]
Proef Letland!
Latvia, douze points. Tot nu toe kende ik Letland eigenlijk alleen maar als één van de deelnemende landen aan het Eurovisie songfestival. Letland viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en organiseert daarom deze maand allerlei culinaire activiteiten onder de noemer Proef Letland. Ik mocht aanwezig zijn bij de aftrap met […]
Restaurant La Salle: nieuwe betaalbare hotspot in Den Haag!
Zoals jullie wellicht wel vaker hebben gelezen volgt Bodhi op het vmbo een speciale kookklas. Hij vindt dat echt geweldig, en zijn moeder natuurlijk ook! Onlangs zegde zijn kookleraar zijn baan op om een droom waar te maken: hij opende begin mei in Den Haag Restaurant La Salle. En natuurlijk gingen wij […]
Unicorn mini cupcakes
Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag maakte ik maar liefst 23 verschillende zoete en hartige hapjes. Waaronder deze unicorn mini cupcakes. Zijn ze niet cute? Cupcakemaker Omdat ik de ruimte in mijn oven goed kon gebruiken besloot ik mijn roze Princess cupcakemaker weer eens onder […]
