Het is één van de meest gelezen rubrieken op mijn blog, de meest nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt. Ik beleef er ook veel plezier aan op zoek te gaan naar nog meer en gekker. En iedere keer wanneer je denkt dat je alles al een keer gezien hebt, […]
Nieuwste berichten
Hasselback aardappel gratin
Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]
All I want for x-mas…..culi-cadeaus!
Steeds meer mensen vieren kerstmis met cadeaus. Het is ook zo’n leuk gezicht, al die mooi ingepakte cadeaus onder de kerstboom. Ik zorg dan ook dat ik tijdig alle cadeautjes in huis heb, zodat ik nog een poos van de aanblik van al die pakjes kan genieten. Ben je of […]
Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade
Eendenborstfilet is wat mij betreft het ideale stukje kerstvlees! Bijzonder maar toch eenvoudig te bereiden, snel klaar en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Wat wil je nog meer? Oja, het smaakt ook nog een fantastisch lekker, mals met een lichtzoete smaak, en helemaal lekker als je […]
Bramenkwarktaartjes
Op de markt wist ik alweer een poosje geleden twee doosjes met bramen voor 1 euro te scoren! Super rijp en om direct op te eten maar ik wist al meteen wat ik er mee wilden maken: bramenkwarktaartjes! Ik vind het zo ontzettend leuk om kleine taartjes te maken. Het […]
Dennenappel roomkaas
Op Pinterest – een enorme culi-inspiratiebron – kwam ik vorig jaar al een foto tegen van een dennenappel roomkaas. Zo leuk, die moest ik een keer maken! Vorig jaar kwam het er niet van maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Kerst op school Het is een eenvoudig bijgerechtje, […]